01 maart 2017

Uitnodiging SHARE meets vrij 25 maart 2017

Vrijdagochtend 24 maart 2017 organiseren we voor de tweede keer SHARE meets. Een nieuw initiatief, ontstaan vanuit de wens om elkaar vaker te ontmoeten en de kennis en ervaringen van pioniers te delen. Thema is Herbestemming & innovatie. De setting is informeel en interactief met ongeveer 50 gasten. Concreet aan de slag. Nieuws, kennis en ervaringen delen. Samen werken aan de transitie naar de circulaire samenleving. Doel is het SHARE netwerk benutten zodat het sneeuwbaleffect groter wordt. Wat is de stand van zaken? Welke kansen zijn er? Hoe kunnen we elkaar versterken? 

Programma 

9.30    Ontvangst
9.45    Welkom door moderator IIknur Dönmez en wethouder John Nederstigt
 Korte presentatie over het Fort bij Aalsmeer    
10.00

 Drie gespreksronden in carrousel vorm. Thema: Herbestemming & Innovatie 

  • Angeline Kierkels van Meerlanden over meervoudige winsten.
  • Andrea van de Graaf van Meermaker over innovatieve duurzame pioniers zoals microwieren kwekerij in leegstaande kas (Algae Innovations Haarlemmermeer) en gelijkstroom Bouvardia kwekerij Vreeken in Rijsenhout
  • Henk de Ruiter van Green Port Aalsmeer over toekomst en kansen Rijsenhout en herinrichting glastuinbouw
11.00   Circulair leiderschap door Boer Bos met schaapskudde
11.15  Plenair gesprek in Fortboerderij Dijkzicht o.l.v. moderator IIknur Dönmez 
11.45

 Netwerklunch door bakker Edwin Borger vanuit houtoven met graan van boer Bijlsma en 
 hamburger schaapskudde Boer Bos
12.30  Einde 
Locatie
Fort bij Aalsmeer en Fortboerderij Dijkzicht. Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM Aalsmeerderbrug

Aanmelden 
Laat ons weten of je komt via deze link. De toegang is gratis. Het is aan te raden om snel te reageren want het aantal plaatsen is beperkt. Wil je iemand meenemen? Stuur gerust deze uitnodiging door.

Graag tot ziens tijdens SHARE meets! Met vriendelijke groet,

Founders SHARE Haarlemmermeer

John Nederstigt    gemeente Haarlemmermeer   
Adam Elzakalai gemeente Haarlemmermeer
Denise Pronk Royal Schiphol Group
Age Vermeer Dura Vermeer
Frans van der Beek SADC
Laurens Schenk Schenk Makelaars
Paul Bos Bouwland
Menno van der Valk Log4Real 
NB Wij raden aan om een warme jas aan te trekken en makkelijke schoenen in verband met de workshop Circulair leiderschap met de schaapskudde buiten.      

Duurzaamheid leeft in de Haarlemmermeer
SHARE is een initiatief van de Haarlemmermeerse wethouders John Nederstigt en Adam Elzakalai: "SHARE komt tot stand met Founders uit het bedrijfsleven. Samen maken wij ons sterk voor een transitie naar een circulaire samenleving in Haarlemmermeer. Dat vraagt om een andere manier van denken en werken. Duurzaamheid gaat verder dan duurzame energieopwekking, mobiliteit, afvalscheiding en hergebruik. Het gaat ook over de inrichting van de openbare buitenruimte, woningen, (agrarisch) ondernemerschap, beheer en onderhoud, innovaties in het inkoop en aanbestedingsbeleid, behoud van cultuurhistorische en ecologische waarden, economisch rendement en financiële duurzaamheid. Duurzaamheid gaat daarnaast over ruimte voor initiatieven, samenhang in beleid, nieuwe vormen van participatie en over lokale, regionale en (inter)nationale samenwerking. Kortom: duurzaamheid gaat over de manier waarop we in de toekomst willen wonen, werken, leren en leven met als ultieme doel een circulaire samenleving."
terug naar overzicht


Deel dit