29 oktober 2015
SHARE 2015 Inspiring Circular Economy!
SHARE 2015 vond maandag 5 oktober plaats in EXPO Haarlemmermeer. Tijdens deze achtste editie stond de circulaire economie centraal: een economie waarbij sprake is van sluitende ketens waarbij geen fossiele grondstoffen worden gebruikt, maar producten gemaakt van herbruikbare materialen en onderdelen die eenvoudig gescheiden kunnen worden. In een volle zaal met meer dan 250 ondernemers uit de regio, deelde John Nederstigt, wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling, zijn visie. “Deze nieuwe economie heeft lef & ambitie, dromers & idealisten en samenwerking & delen nodig. Haarlemmermeer is een ideale proeftuin voor de circulaire economie. We staan aan de vooravond van de nieuwe industriële revolutie”

Sprekers waren onder meer Jos Nijhuis (CEO Schiphol), die de ambitie van Schiphol deelde om de meest duurzame luchthaven ter wereld te worden. “Er bestaan geen te kleine projecten. Duurzaamheid is teamwork”. En Alexandra van Huffelen (Algemeen directeur GVB Amsterdam). “GVB is circular business. Het is een geweldige tijd voor duurzame transitie en dat vraagt, ook al moeten we veel samenwerken, om een heel lokale aanpak”. Tijdens de SHARE OPEN SPACE SESSIES presenteerden twintig speciaal geselecteerde start ups hun business cases en vond match making plaats tussen starters en ervaren ondernemers.

Rigo Verffabriek, een familiebedrijf uit IJmuiden, is dé winnaar van de SHARE Award 2015. Deze jaarlijkse prijs voor bedrijven in de regio die duurzaam ondernemen reikte wethouder John Nederstigt maandag uit. “Een kroon op het werk van alle betrokken partijen”, zegt Toon van Westerhoven, mede-eigenaar van Rigo.


terug naar overzicht