12 juni 2015
Stichting Bouwland organiseert 2e strobouwdag op zaterdag 20 juni
Na het succes van de workshop bouwen met stro van vorig jaar kan zaterdag 20 juni a.s kan iedereen kennismaken met het bouwen met stro in Noord-Holland. Strobouw Nederland en Joost Valk (Vital Places) namens Stichting Bouwland Regio Schiphol organiseren voor de tweede keer een bijeenkomst over dit onderwerp, dit keer in de vorm van een excursie. Tijdens deze dag worden de vele voordelen van strobouw belicht en wordt ook in aanbouw zijnde moderne strowoning bezocht.

De voordelen van het gebruik van stro voor gebouwen zijn evident: het is een natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal, het isoleert heel goed tegen kou en geluid. Daardoor liggen de verwarmingskosten de helft lager dan van een stenen huis. De prijs van het bouwmateriaal stro is lager dan dat van steen en het gewicht van het materiaal is veel lager. Door deze eigenschappen draagt bouwen met stro bij aan het realiseren van een circulaire samenleving.

Het programma van zaterdag 20 juni bestaat uit twee delen: om 11 uur wordt een bezoek gebracht aan een strowoning in Heerhugowaard waar uitleg wordt gegeven over de bouw. Daarna wordt in Aalsmeerderbrug op Fortboerderij Dijkzicht de dag voortgezet met een presentatie door Boer Bos en Joost Valk over de circulaire economie en hoe dat samen met strobouw op Schiphol een rol gaat spelen.

Stichting Bouwland stelt zich ten doel de levenskwaliteit in de regio Schiphol te verbeteren door het stimuleren van projecten op het gebied van energie, mobiliteit, inclusie en voeding. Bouwland organiseert hiertoe regionale bijeenkomsten en internationale inspiratiereizen, initieert duurzame projecten en ondersteunt ondernemers en organisaties die grenzen willen verleggen via het Bouwland Pioniers Platform.

“Deze dag is niet alleen van belang voor iedereen die een huis, garage, schuur of ander gebouw gaat bouwen of laat bouwen, maar ook voor agrariërs en afvalverwerkingsbedrijven, de leveranciers van stro. Naast de financiële voordelen van strobouw in vergelijking met de traditionele methoden wint ook het klimaat doordat we emissieloze materialen gebruiken! Hoe mooi is dat?”, aldus de verheugde architect Valk.

Deelname kan door een mailtje te sturen naar Bert Klijn (bert@strobouw.nl), waarna u alle details per mail ontvangt. Bijdrage in de kosten voor deze dag bedragen: € 15,- voor niet-leden. Voor leden Bouwland is deelname gratis. Voor meer informatie kijk op www.strobouw.nl.terug naar overzicht