25 juni 2014
Miscanthusgroep winnaar SHARE AWARD 2014
Gert-Jan Petrie van Miscanthus Groep UA, een samen- werking van Haarlemmermeerse agrariërs, ontving uit handen van de wethouder duurzaamheid de SHARE Award 2014. “Kennis, duurzame innovatie, boerenverstand, durf en samenwerking brengt de agrariërs van de Miscanthus Groep en de Universiteit Wageningen samen in een uniek project. En daar kunnen velen de vruchten van plukken”, aldus wethouder John Nederstigt. “Miscanthus, ook wel olifantsgras, groeit als kool, heeft de energetische waarde van steenkool en kan verbouwd worden onder de aanvliegroutes van Schiphol, waar door het vliegverkeer minder hinder ondervindt van ganzen. De vogels houden namelijk niet van dit gewas. In ruwe vorm kan het rietachtige gewas dienen als stalstrooisel of kachelbrandstof, maar na bewerking zijn er ook bouwmaterialen, papier, bioplastics of biobrandstoffen van te maken.”

De SHARE Award is een blijk van waardering en stimulering voor een bedrijf uit de metropoolregio Haar- lemmermeer dat de afgelopen jaren uitblonk in duurzame initiatieven en kansen. Winnaar van de – eerste- SHARE Award in 2010 was Joost Valk architectuur. In 2011 was het Shell Thiocrete dat de begeerde Award bemachtigde, in 2012 Park 20|20 CV en in 2013 ging Nijssen Recycling B.V. met de Award naar huis.

Genomineerden SHARE Award 2014
Dit jaar waren en ruim 20 inzendingen. De jury, die bestond uit vertegenwoordigers van alle founders, van SHARE was blij verrast met zoveel inzendingen. Tegelijkertijd was het jureren moeilijker en uitdagender dan ooit. Duurzaamheid leeft en loont, zoveel is wel duidelijk geworden. Het verbindende thema van SHARE 2014 was ‘Go Create!’.

De genomineerden dit jaar waren: HMShost Schiphol i.s.m. Sanday’s; Woningcorporatie Ymere; Restaurant Vork en Mes en de Miscanthus Groep. Alle ingezonden projecten dragen bij aan de nieuwe economisch duurzame denkwijze. De jury tekende aan dat de verschillen tussen de genomineerden onderling bijzonder klein waren. Dat is ook terug te vinden in het feit dat er dit jaar maar liefst vier nominaties waren. Voorgaande jaren waren er altijd drie.

SHARE Haarlemmermeer
Haarlemmermeer is een echte ondernemersgemeente waar creativiteit en duurzame innovatie hoog in het vaandel staan. Sinds een aantal jaar bestaat hiervoor een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt: De SHARE Award. Ieder in Haarlemmermeer gevestigd bedrijf kan jaarlijks zichzelf of een collega-bedrijf aanmelden voor de begeerde SHARE Award. SHARE staat voor Sustainable Haarlemmermeer Real Estate; duurzaam ondernemen in Haarlemmermeer en heeft als doel visie, kennis en ervaring samen te brengen en te delen. De gemeente Haarlemmermeer heeft de ambitie de meest duurzame vestigingslocatie voor bedrijven, organisaties en burgers te worden. Samen met de zes founders organiseert de gemeente dit jaarlijkse duurzame netwerk evenement.

Bekijk hier de uitreiking van de SHARE AWARD 2014.

terug naar overzicht