29 augustus 2014
Groen licht voor groene stroom HLMRMEER
Tegenstroom timmert al een tijdje aan de weg met zijn plannen voor zonnepanelen op huurwoningen. Donderdag 21 augustus kon het Haarlemmermeerse duurzame energiebedrijf op de markt in Rijsenhout het échte startschot geven. Eind 2013 ging in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch al een proef van start. Daar doet meer dan de helft van de huurders mee. Nu Tegenstroom deze zomer contracten sluit met vier installatiebedrijven, kunnen huurders in heel Haarlemmermeer intekenen. Rijsenhout is als eerste aan de beurt.
 
John Nederstigt is de motor achter het Haarlemmermeerse bedrijf dat stroom en gas levert aan bewoners, bedrijven en verenigingen. En daarom was hij erbij op de weekmarkt. Hij vroeg Rijsenhouters waarom zij ervoor kiezen acht zonnepanelen op hun huurwoning te laten installeren.
In Haarlemmermeer zijn ruim zesduizend eengezinswoningen van Ymere die geschikt zijn voor zonnepanelen. Huurders van deze huizen krijgen in 2014 of 2015 een aanbieding. Als ze ‘ja’ zeggen, plaatst Tegenstroom acht zonnepanelen. De huurder betaalt daarvoor aan Tegenstroom een vast bedrag per maand. Dat bedrag is lager is dan de kosten voor dezelfde hoeveelheid stroom bij het energiebedrijf waar de bewoner klant van is. Het verschil is voor de huurder.

Voor meer informatie:
www.tegenstroom.nl/groene-energie/ymere-zonnepanelen


terug naar overzicht