11 maart 2010
Joost Valk Architectuur wint SHARE award 2010

Tijdens deze derde editie van SHARE werd voor de eerste keer de SHARE Award uitgereikt. De Award is een blijk van waardering en stimulering voor een bedrijf uit de regio Haarlemmermeer dat de afgelopen jaren uitblonk in duurzame initiatieven. Winnaar van de SHARE Award 2010 is Joost Valk Architectuur. Andere genomineerden waren de KLM en Afvalbedrijf De Meerlanden.

De jury, bestaande uit alle SHARE Founders*, heeft bij de nominaties expliciet aandacht besteed aan concrete duurzaamheidsacties die binnen de bedrijven zijn uitgevoerd. Winnaar Joost Valk Architectuur werd gekozen omdat zij het roer hebben omgegooid en een duurzaam architectenbureau hebben opgericht. Het nieuwe bureau met de naam Vital PlaceS baseert zich op de gedachten van het Cradle to Cradle-concept. Hierbij wordt vooral de nadruk gelegd op de klimaatverbetering van de omgeving, van straat tot kantoor.

De Meerlanden was genomineerd omdat zij een installatie bouwt voor groen gas, dat onder meer wordt opgevangen uit compost. KLM dankt haar nominatie aan een aantal innovatieve en duurzame projecten, waaronder het Cradle to Cradle Scrap Program: in samenwerking met een aantal andere partijen verzamelt KLM al het afgekeurde materiaal van vliegtuigen en zet dit om in ruw materiaal voor fabricage van nieuwe motoronderdelen.

De SHARE Award 2010 werd uitgereikt door Arthur van Dijk, wethouder Economische Zaken Haarlemmermeer, en prof. dr. Wubbo Ockels, astronaut, uitvinder, ondernemer en hoogleraar duurzame technologie.

* SHARE Founders: de gemeente Haarlemmermeer, Rabobank Regio Schiphol, Schiphol Real Estate, Schiphol Area Development Company (SADC), Schenk Makelaars en Bouwland; werkplaats voor duurzaamheid en innovatie regio Schiphol.

terug naar overzicht