16 mei 2014
Zonnepanelen huurwoningen Bornholm gelegd
Na Graan voor Visch is nu Bornholm aan de beurt: huurders van Ymere krijgen van het lokale energiebedrijf Tegenstroom een aanbieding voor zonnepanelen op hun dak. Bewoners van twee woningblokken hebben de aanbieding al gehad en alle bewoners doen mee. De zonnepanelen leveren de huurder per direct een lagere energierekening op van minstens 50 euro per jaar. De panelen worden de komende weken al geïnstalleerd op de eerste twee woningblokken. Het project is gestart in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch. Daar doen zeventig huurders mee en liggen al ongeveer veertig installaties op de daken.

Hoe werkt het?
Op het dak van een huurwoning van Ymere plaatst Tegenstroom acht zonnepanelen. Zonder dat de huurder, noch de eigenaar Ymere, zelf hoeft te investeren. De huurder betaalt aan Tegenstroom een vaste lage vergoeding per maand. De huurder heeft per direct een lagere energierekening omdat vergoeding aan Tegenstroom lager is dan het maandelijkse voorschotbedrag dat de huurder aan het energiebedrijf betaalt.

5 Miljoen kWh zonnestroom in Haarlemmermeer
Ymere verhuurt in Haarlemmermeer ongeveer 5.000 eengezinswoningen met een geschikt dak voor zonnepanelen. Deze bewoners ontvangen de komende twee jaar stapsgewijs een aanbieding van het lokale energiebedrijf Tegenstroom. Andrea van de Graaf, Directeur van Tegenstroom: “Ons doel is om 3.000 huurwoningen te voorzien van zonnestroom. Dat zijn 24.000 zonnepanelen en ruim 5 miljoen kWh lokaal opgewekte schone stroom. Een flinke stap in de richting van een onafhankelijke duurzame energievoorziening in Haarlemmermeer.”

Meer informatie: www.tegenstroom.nl 


terug naar overzicht