vrijdag 25 mei 2018

Volgeboekt - SHARE Meets Pharos Hoofddorp, 18e verdieping

Graag nodigen we u uit voor SHARE Meets op vrijdag 15 juni 2018. Thema is Duurzaam, Gezond en Energiek werken. De setting is informeel en interactief met ongeveer 60 gasten. Rode draad: inspiratie en verbinding. Het SHARE-netwerk benutten. Welke kansen zijn er?

We zijn te gast op een unieke locatie: Pharos Hoofddorp transformeert tot de gezondste werkcommunity van Europa. Net als de voormalige Pharos-vuurtoren in Alexandrië – een van de zeven wereldwonderen van de klassieke oudheid – torent ook het gelijknamige kantoorgebouw boven de bebouwing uit. Het vergezicht op de 18de verdieping is uniek. De Pharos van Alexandrië deed dienst als baken en lichtpunt en gaf een vergezicht op de horizon. Vanuit deze gedachte wordt één van de bekendste gebouwen van Hoofddorp met de nieuwste slimme en duurzame technologie getransformeerd naar een trots lichtpunt voor gezond en energiek werken. Wat komt er kijken bij het realiseren van een gezond gebouw?

Programma

09.00 
Ontvangst

09.30
Welkom door moderator Ilknur Dönmez, Hoofd Economische Zaken en Luchthavenzaken en Ruimtelijke Ontwikkeling Gemeente Haarlemmermeer. 

09.40
Inleiding door John Nederstigt, wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling.
Pharos Hoofddorp: van leegstand naar duurzaam, gezond en energiek werken. 

09.50
Achtergrond en visie Pharos door Xander Meijer, stichting De Nieuwe Draai
De mens is al 2,5 miljoen jaar op aarde. Pas recent in onze geschiedenis zijn we veel binnen gaan zitten achter computerschermen. De fysieke omgeving heeft grote invloed op het welzijn en functioneren van mensen. We brengen veel van onze tijd door in gebouwen die energie slurpen of ons ziek maken. Of dat nu kantoren, ziekenhuizen, scholen of woningen zijn. Welke oplossingen bestaan er om gebouwen energie-opwekkend te maken? Hoe kunnen organisaties zorgen dat hun mensen optimaal functioneren?

10.00
Twee gespreksronden in carrouselvorm (45 minuten per workshop)
1) Zero Waste door Mariska Klijnsma, Ecocreation en Marc van der Heijden, TRIBOO
Kantoren zijn niet alleen een van de grootste vervuilers in termen van CO2-uitstoot, ook worden er dagelijks vrachtwagens vol afval vandaan gehaald. Van papierproppen en paperclips tot restjes van de lunch: in een kantoor wordt veel afval geproduceerd. Een belangrijk onderdeel van het circulair maken van een gebouw is het zo veel mogelijk lokaal en circulair verwerken wegwerken van deze afvalstromen. Iedereen kent urban mining: in de stad zoeken naar grondstoffen. Wij willen daar office mining van maken. Hoe kun je de afvalstromen op kantoor beperken of zelfs helemaal stoppen?

2) Vitaliteit op het werk – door Jochem van Hessen, Energy Up en Johan Maigret mede-auteur Groot Coachings-Modellen boek.
Voeding, fysieke training, mentale weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling zijn van groot belang om energiek en gezond te zijn. Minstens zo belangrijk op het werk, maar vaak over het hoofd gezien, is innerlijke kalmte. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt mentale gezondheid hét arbeidsrisico van de nabije toekomst. Informatie-overload, stress en burn-out liggen ten grondslag aan productiviteitsverlies, demotivatie en ziekteverzuim. 

11.30 
Plenaire terugkoppeling o.l.v. Xander Meijer.

11.40
Eerlijke oogst: voeding als energiebron door Jonathan Karpathios, chef-kok en ondernemer. Jonathan Karpathios werkt met producten van dichtbij die zoveel mogelijk zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen tot stand kwamen. Met zijn restaurant Vork & Mes zette hij groenten echt op de kaart en in zijn eigen kwekerij Eerlijke Oogst teelt hij meer dan 200 bijzondere gewassen. Wat is het potentieel van goed eten voor de werkende mens? Hoe kunnen organisaties hun medewerkers verleiden om gezonde keuzes te maken? Hoe zorg je voor variatie in de werklunch?

12.00 
Netwerklunch Eerlijke oogst van Jonathan Karpathios. 

12.30 
Einde

Locatie
Pharos, 18e verdieping, Mercuriusplein 1, Hoofddorp. Naast NS-station Hoofddorp

Volgeboekt 
Deze SHARE Meets is volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogeljk. Hou de website en twitter in de gaten voor het verslag van SHARE Meets Pharos en de uitnodiging van de volgende SHARE Meets in september. 

Met vriendelijke groet,

Founders SHARE Haarlemmermeer

John Nederstigt             Gemeente Haarlemmermeer
Adam Elzakalai              Gemeente Haarlemmermeer
Denise Pronk                 Royal Schiphol Group
Mart Pfeiffer                  Rabobank
Richard Lengers             Rabobank
Age Vermeer                 Dura Vermeer
Frans van der Beek        SADC
Laurens Schenk             Schenk Makelaars
Paul Bos                       Bouwland