maandag 23 april 2018

Bouwprogramma Haarlemmermeer in Community of Practice

In C-Bèta aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp vindt op 24 april de Community of Practice meeting Haarlemmermeer plaats. Het doel is kennismaken met het lokaal ecosysteem van partijen uit de bouwsector. Tijdens de bijenkomst wordt gefocust op de opgaven, thematiek en projecten in de gemeente Haarlemmermeer. De kennis wordt breed gedeeld. De Community of Practice meetings worden georganiseerd door Het Bouwprogramma (C-creators, Cirkelstad, TNO, EIB) voor alle partners van Het Bouwprogramma in de regio. Op de agenda staat dit keer onder meer een presentatie over het Bouwprogramma door Wouter van Twillert (C-creators); een kennismakingsronde langs de partners van het Bouwprogramma en een presentatie over circulair bouwen in de praktijk. De aftrap van de bijeenkomst wordt verzorgd door Alexandra van Olst, directeur gemeente Haarlemmermeer.

Schiphol en Cruquius
Jeremy Croes geeft een presentatie over de circulaire ambities van Schiphol en Elise van Melis vertelt over het Cruquius museum, het eerste circulaire museum van Nederland. Een kosten-batenanalyse over 'wat circulair bouwen kost?' wordt gegeven door Jeroen Verberne (Copper8).

Lincolnpark
Tenslotte geven Stèphanie van Cappelle-Buijs en Ayan Pherai van de gemeente Haarlemmermeer een kijkje achter de schermen van Lincolnpark: de circulaire wijk van de toekomst.

C-Bèta
De bijeenkomst wordt - heel toepasselijk - georganiseerd in C-Bèta, de plek voor experimenten met de circulaire economie in Hoofddorp. De afsluiting van de bijeenkomst is met een drankje, deelname is gratis. Aanmelden via de website van C-Creators.org.

Fotograaf: Danny de Casembroot