woensdag 20 juni 2018

Maakt jouw bedrijf Haarlemmermeer energieleverend?

Heb jij dé oplossing om Haarlemmermeer energieleverend te maken? Dan is de Innovation Challege: Energie & Ruimte echt iets voor jou. Wij nodigen startups, innovatieve MKB-bedrijven, innovatieteams van kennisinstellingen en multinationals van binnen en buiten de gemeente uit om hun innovatieve ideeën of uitgewerkte plannen aan ons voor te leggen. Duurzaamheid en andere manieren van energie leveren zijn tegenwoordig gespreksonderwerp nummer één. Ook binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn we altijd op zoek naar nieuwe duurzame oplossingen. Dit keer zoeken we vooral ondernemers die expertise hebben op het gebied van energietransitie. En Haarlemmermeer verder kunnen helpen in deze ontwikkeling.

Stimuleren van innovatie
Om innovatie te stimuleren kunnen de winnaars van de Innovation Challenge meedoen aan een intensief accelerator programma onder de naam: Go!-NH. Dit is het stimuleringsprogramma van de provincie. De gemeente Haarlemmermeer legt daar bovenop nog een stimuleringsbijdrage van € 5.000,-. Het beste team uit de accelerator krijgt ook nog eens de mogelijkheid om met Haarlemmermeer te onderhandelen over een cofinanciering van maximaal € 40.000,-.

Impact
In een programma van 3 maanden worden de verschillende teams geholpen om echt impact te bereiken met hun innovatie; het idee versneld op de markt te brengen of versneld op te schalen. Met trainingen, tools en professionele ondersteuning van experts uit de praktijk ontwikkelen zij zich verder. Hiermee maken de teams in enkele maanden stappen die ze normaal gesproken in een jaar maken. De Innovation Challenge: Energie & Ruimte is een samenwerking tussen gemeente Haarlemmermeer, Go!-NH, provincie Noord-Holland en Innomics Enterprise Accelerator. Ook zijn experts van verschillende kennisinstellingen betrokken, zoals de TU Delft, AMS en ECN.   

Opbrengst voor ondernemers
Deelname aan het programma levert ondernemers het volgende op: 
€ 5.000,- stimuleringsbijdrage om jouw innovatie verder te ontwikkelen.
een gevalideerd idee dat getoetst is aan de markt
een herhaalbaar en schaalbaar businessmodel
een innovatie die écht bij gaat dragen aan een energieleverend Haarlemmermeer
toegang tot een netwerk van experts en potentiële partners en investeerders
mogelijke aansluiting op verdere financiering van de provincie Noord-Holland
als winnaar kan je onderhandelen over een cofinanciering van maximaal € 40.000
Introductiebijeenkomsten en inschrijven

Kom langs tijdens één van de GO!-NH kick-off en introductie bijeenkomsten op verschillende locaties in Noord-Holland. Leer op een interactieve manier wat GO!-NH en de Innovation Challenge Haarlemmermeer 2018 voor je kan betekenen. Je hoort dan onder andere ervaringen van andere ondernemers die aan eerdere edities hebben meegedaan.

 di 3 juli - Afvalzorg, Assendelft - inschrijven via Eventbrite

do 5 juli - Open Space bijeenkomst, Haarlemmermeer – inschrijven via: rene.blom@gemeentehaarlemmermeer.nl  

4 september - Provinciehuis Noord-Holland, Haarlem - inschrijven via Eventbrite

Ondernemers kunnen zich via het inschrijfformulier op de website van Go-NH! aanmelden voor de haarlemmermeerse Innovation Challenge. Daar vind je ook meer informatie over de challenge.