woensdag 11 oktober 2023

UITNODIGING SHARE Meets Schiphol Trade Park & SHARE Award 2023

Graag nodigen we u uit voor SHARE Meets donderdag 16 november 2023. Schiphol Trade Park is recent gekozen tot meest duurzame logistieke business park ter wereld. We gaan in gesprek met pioniers die zich met vernieuwende visie inzetten voor duurzame, circulaire bedrijventerreinen. Ook vindt de uitreiking van de SHARE Award 2023 plaats innovatief pionier Bio Bound.

Programma 

14.30 Ontvangst bij Intercity Hotel op Schiphol Trade Park 

15.00 Welkom moderator Alex Tuinstra. Gesprek met Eva Klein Schiphorst algemeen directeur SADC en Arno Jansen CFO, manager MVO SADC
Schiphol Area Development Company SADC is innovatief pionier op het gebied van duurzame, circulaire bedrijventerreinen. Uitgangspunt van de visie ‘Werklandschap van de toekomst’ is dat economie en ecologie naadloos samengaan. Doel is een gezonde, groene omgeving waar mensen graag werken, verblijven en de natuur goed kan gedijen. Welke stappen zijn gezet om tot het masterplan te komen?

15.25 Drie deelsessies in carrousel

1) Werklandschappen van de Toekomst: Senior Landscape designer Michelle de Roo van PosaMaxwan, Edwin van der Strate manager klimaatadaptatie TAUW en Arno Jansen CFO en manager MVO SADC
Zij vertellen over de ecologische visie van Schiphol Trade Park, natuurinclusief bouwen en Werklandschappen van de Toekomst. Uniek aan de uitgebreide ecologische visie is dat er niet alleen een focus is op duurzame gebouwen en infrastructuur maar ook op het versterken van de biodiversiteit. Het gebied is rijk aan flora en fauna.
 
2) Intralox LLC Europe door Danielle Hagers
Intralox is wereldwijd leverancier van modulaire kunststof transportbanden. Per 1 augustus 2023 is het Europees hoofdkantoor verhuisd naar Schiphol Trade Park. Intralox Europe heeft geïnvesteerd in de nieuwste duurzame technologieën en is lid van het eerste virtuele net van Nederland. Het nieuwe hoofdkantoor, gebouwd volgens het beoordelingsniveau BREEAM Excellent, voldoet aan de hoge duurzaamheidseisen die Schiphol Trade Park stelt en voorziet in een hoge mate van natuurinclusiviteit. Zo valt het ontwerp van Intralox op door het groengebruik in de buitenruimte, maar ook door de keuze van natuurlijke materialen en een groene parkachtige opzet.

3) Virtueel energiesysteem, Energy Hub Schiphol Trade Park door Arnoud van der Wijk projectmanager SADC
Op Schiphol Trade Park is het eerste collectieve en duurzame energiesysteem van Nederland gerealiseerd: het virtuele net ofwel Energy Hub. Bedrijven delen de capaciteit op het bestaande net, waardoor ze geen last hebben van de bestaande netcongestie en klaar zijn voor een duurzame toekomst. Op steeds meer plekken in Nederland leidt congestie op het elektriciteitsnet ertoe dat nieuwe bedrijven niet meer van voldoende stroomcapaciteit kunnen worden voorzien. Daarom heeft SADC op Schiphol Trade Park samen met de vastgoedeigenaren, nieuwe klanten en de netwerkbeheerder deze innovatieve en duurzame systeemoplossing gerealiseerd.

16.25 SHARE Haarlemmermeer Highlights. Gesprek Alex Tuinstra met SHARE Founder Laurens Schenk 
SHARE Haarlemmermeer staat sinds 2009 in het teken van innovatieve ontwikkelingen en kansen in Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam. Een unieke samenwerking tussen SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer. In 2024 bestaat SHARE vijftien jaar. Hoe is het begonnen? Wat zijn highlights?

16.35 Uitreiking SHARE AWARD 2023 aan Bio Bound Jaap Schotanus door Marja Ruigrok, wethouder Economische zaken en Innovatie Haarlemmermeer.
Bio Bound uit Haarlemmermeer is een innovatieve koploper dat de traditionele lineaire manier van produceren van beton op zijn kop zet. Sinds de oprichting is de missie van Bio Bound om bij te dragen aan een meer milieuvriendelijke en duurzame inrichting van de openbare ruimte, terwijl ze de ecologische impact verminderen. Bovendien zijn hun producten volledig recyclebaar en worden ze geleverd met een 'Take Back certificaat,' waardoor ze zowel duurzaam als circulair zijn.

16.45 Gesprek Alex Tuinstra en Marja Ruigrok met winnaar SHARE AWARD 2023 Jaap Schotanus van Bio Bound.

17.00  Afronding door moderator Alex Tuinstra. Aansluitend netwerkborrel.

18.00  Einde

Locatie
Intercity Hotel op Schiphol Trade Park, Spark Avenue 1, Hoofddorp.

Aanmelden
Wil je ons laten weten of je komt via deze linkDe toegang is gratis. Na aanmelding ontvang je kort voor de bijeenkomst een bevestiging met verdere informatie.  

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op donderdag 16 november!

Foto: Het Intercity Hotel op Schiphol Trade Park tijdens de bouw twee jaar geleden. Foto: Kees van der Veer