maandag 21 augustus 2023

Inschrijving SHARE Award 2023 geopend - innovatieve bedrijven gezocht

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de SHARE Award 2022. Dit is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt met duurzame innovatie en pionieren. Het is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer en wordt dit jaar voor de 12e keer uitgereikt.

Eerdere winnaars zijn: Circular PlasticsPharos Hoofddorp (foto) Hero Balancer, Algae InnovationsThe Waste TransformersRigo VerffabriekVital PlacesNijssen RecyclingMiscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam. De prijsuitreiking is donderdag 16 november tijdens SHARE Meets.

Criteria
SHARE Haarlemmermeer staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en kansen in de regio rondom spraakmakende duurzame cases en bedrijven. Uit alle inzendingen kiest de SHARE Award-jury, bestaande uit de SHARE founders, drie bedrijven voor de shortlist van de SHARE Award 2023. Deze drie bedrijven worden vervolgens op hun innovatieve en duurzame ambities bekeken. De jury is benieuwd hoe het bedrijf zich onderscheidt binnen dit thema. Welke voorbeelden zijn er van de impact van het bedrijf in haar sector en daarbuiten? Wat is de relevantie van het bedrijf voor Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam? Wat zijn de spin-off en opschaal kansen van het bedrijf? Verder wil de jury weten wat de duurzame ambities (inspiratie of missie) van het bedrijf zijn.

Aanmelden
Voorwaarde is dat een bedrijf uit Haarlemmermeer / Metropoolregio Amsterdam komt of er een directe relatie mee heeft. Bedrijven kunnen zich tot woensdag 13 september 2023 aanmelden via externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl  Ook kunnen zij door anderen worden aangemeld. Tijdens SHARE Meets op donderdag 16 november 2023 wordt de winnaar bekendgemaakt. Eerdere winnaars van de SHARE Award en leden van de SHARE Stuurgroep zijn van deelname uitgesloten.

SHARE Meets
De SHARE Award en SHARE Meets is een initiatief van founders: Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC, Schenk Makelaars en de gemeente Haarlemmermeer. Ieder kwartaal organiseert SHARE Meets een pop-up bijeenkomst op een inspirerende locatie verspreid door de regio. Het doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan met inspirerende kennis rondom slimme innovaties.

Foto: De ondernemers van Circular Plastics, winnaar van de SHARE Award 2023