woensdag 05 oktober 2022

Sustainable Top Innovators & uitreiking SHARE Award

Op maandag 10 oktober wordt SHARE Meets georganiseerd bij FIFPRO op Park 20|20 in Hoofddorp. Op de agenda staan dit keer succesvolle pioniers die zich al jaren met lef en visie op een bijzondere wijze inzetten voor een duurzaam gezonde samenleving. Ook wordt de SHARE Award 2022 uitgereikt.

De oprichter van FIFPRO, Theo van Seggelen, heet de deelnemers welkom. FIFPRO is de internationale spelersvakbond voor 65.000 professionele voetballers. Veertig jaar lang behartigde hij de belangen van profvoetballers. Eerst in Nederland, later wereldwijd. 65 Landen zijn lid, dat is 80 procent van alle professionele voetballers. Park 20|20 is een bedrijvenpark met een grensverleggende blik op ondernemen op basis van gezonde en duurzame uitgangspunten.

Waarde zit in mensen
Tweede spreker is Coert Zachariasse, eigenaar van Delta Development Group en de drijvende kracht achter Park 20|20. Gespreksleider Alex Tuinstra (gemeente Haarlemmermeer) gaat met hem in gesprek. Het eerste kantorenpark ter wereld ontwikkeld volgens de Cradle to Cradle-filosofie en gebouwd op basis van gezonde en duurzame uitgangspunten. Zijn denkbeelden hebben Coert Zachariasse gemaakt tot één van de leiders op het gebied van Cradle to Cradle kantoorontwikkeling. Hij weet als geen ander hoe een innovatieve visie kan worden omgezet in solide plannen met een succesvol rendement. In 2012 won Coert Zachariasse de SHARE AWARD. Hij vertelt hoe zíjn innovatieve circulaire gebouwen veranderingen in de bouwsector teweegbrengen. De waarde van de werkplek zit niet in de stenen, maar in de mensen, zegt hij.

Duurzaam ondernemen is normaal
Maurits Groen, innovatief ondernemer en mede-eigenaar Kipster, is de derde spreker. Hij heeft verschillende bedrijven die toonaangevend zijn in de duurzame innovatieve sector. In 2006 haalde hij ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore naar Nederland en in 2015 won hij de Duurzame 100 van Trouw. Zijn onderneming Kipster is het eerste klimaatneutrale kippenlegbedrijf ter wereld. Maurits Groen vindt duurzaam ondernemen normaal en laat zien hoe dat kan. Kipster staat voor een nieuwe handels- en denkwijze met als uitgangspunt het dierenwelzijn. Daarnaast wil hij de natuur zo min mogelijk belasten met bijvoorbeeld fijnstof en ammoniak. Ook wil hij topkwaliteit betaalbaar houden voor iedereen.

Elfde keer SHARE Award
Vervolgens staat de uitreiking van de SHARE Award 2022 op het programma door wethouder Marja Ruigrok (Economische zaken). De prijs wordt voor de elfde keer uitgereikt en is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in de regio Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Eerdere winnaars zijn Pharos, Hero BalancerAlgae InnovationsThe Waste TransformersRigo VerffabriekVital PlacesNijssen Recyclingde Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op een positieve manier bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer en de Metropoolregio Amsterdam.

Informatie en aanmelden
SHARE Meets op 10 oktober is van 15.00 tot 17.00 uur. Meld u aan via deze link. Na aanmelding volgt kort voor de bijeenkomst een bevestigingsmail met informatie. Het bijwonen aan SHARE Meets is kosteloos.

Wat is SHARE Meets?
SHARE Meets is een gezamenlijk initiatief van Schiphol Groep, Rabobank, DuraVermeer, SADC, Schenk Makelaars en gemeente Haarlemmermeer. Een aantal keren per jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd op een inspirerende locatie in de regio. Doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan en slimme innovaties te vertalen naar winstgevende businesscases.

Foto: Park 20|20 in Hoofddorp. Foto: Michel Campfens