vrijdag 26 augustus 2022

UITNODIGING SHARE Meets Sustainable Top Innovators

Graag nodigen we je uit voor SHARE Meets. We zijn te gast bij FIFPRO in Hoofddorp op Park 20|20, een uniek businesspark met gerenommeerde bedrijven en een grensverleggende blik op ondernemen op basis van gezonde en duurzame uitgangspunten. We gaan in gesprek met succesvolle pioniers die zich al jaren met lef en visie op bijzondere wijze inzetten voor een duurzaam gezonde samenleving met vernieuwende ideeën en spraakmakend ondernemerschap

Programma

14.30    Ontvangst bij FIFPRO op Park 20|20

15.00  Welkom door Theo van Seggelen, oprichter FIFPRO. 

FIFPRO  is de internationale spelersvakbond voor 65.000 professionele voetballers. Veertig jaar behartigde Theo van Seggelen de belangen van profvoetballers, eerst in Nederland, later wereldwijd. 65 Landen zijn lid, dat is 80 procent van alle professionele voetballers.

15.10 Gesprek moderator Alex Tuinstra gemeente Haarlemmermeer en Coert Zachariasse, Owner & CEO Delta Development Group

Coert Zachariasse is eigenaar van Delta Development Group en drijvende kracht achter Park 20|20 in Hoofddorp. Het is het eerste kantorenpark ter wereld ontwikkeld volgens de Cradle to Cradle-filosofie en volledig gebouwd op basis van gezonde en duurzame uitgangspunten. Zijn progressieve denkbeelden hebben hem gemaakt tot één van de leiders op het gebied van Cradle to Cradle kantoorontwikkeling. Coert Zachariasse weet als geen ander hoe je een innovatieve visie omzet in solide plannen die resulteren in succesvol rendement. Ruim twintig jaar geleden omarmde hij de circulaire principes waarbij menselijk welzijn, hoogwaardige architectuur en innovatieve technologie centraal staan. Inmiddels blijkt dat de arbeidsproductiviteit aantoonbaar hoger ligt dan in vergelijkbare kantoorpanden. In 2012 won hij de SHARE AWARD Haarlemmermeer, in 2013 won hij de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL en Fortune Magazine zette hem in de top 25 van ’s werelds meest duurzame innovators. Coert Zachariasse vertelt hoe zíjn innovatieve circulaire gebouwen veranderingen in de bouwsector teweegbrengen. De waarde van de werkplek zit namelijk niet in de stenen, maar in de mensen.

15.30 Rondleiding Park 20|20 met bezoek aan Inspiratiehuis 20|20 door Coert Zachariasse.

16.10 Gesprek moderator Alex Tuinstra en Maurits Groen innovatief ondernemer & mede-eigenaar Kipster

Ondernemer Maurits Groen heeft verschillende bedrijven die toonaangevend zijn in de duurzame innovatieve sector. In 2006 haalde hij ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore naar Nederland en in 2015 won hij de Duurzame 100 van Trouw. Zijn onderneming Kipster is het eerste klimaatneutrale kippenlegbedrijf ter wereld. Groen laat zien hoe je het anders kunt aanpakken. “Ik ben een ondernemer en dat ik dat op duurzame wijze doe, vind ik niet meer dan normaal. Kipster staat voor een geheel nieuwe handels- en denkwijze met als absolute uitgangspunt het dierenwelzijn. Daarnaast willen we de natuur op geen enkele manier aantasten en slechts minimaal belasten met bijvoorbeeld fijnstof en ammoniak. Ook willen we topkwaliteit betaalbaar houden voor iedereen. Dat is gelukt door de lange termijn samenwerking met Lidl. Eigenlijk zou elke bedrijfstak op deze manier zijn keten moet herdefiniëren. Bedrijven die dit niet doen, zijn feitelijk volkomen irrationeel bezig en opereren ten koste van anderen, de toekomst en de planeet.”

17.35 Uitreiking SHARE AWARD 2022 door Marja Ruigrok, wethouder Economische zaken en Innovatie Haarlemmermeer. De SHARE AWARD wordt voor de elfde keer uitgereikt en is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in de regio Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.

16.45  Gesprek moderator Alex Tuinstra en wethouder Marja Ruigrok met winnaar SHARE AWARD 2022

17.10  Afronding door moderator Alex Tuinstra. Aansluitend netwerkborrel. 

18.00  Einde

Locatie
FIFPRO op Park 20|20. Scorpius 161, Hoofddorp.

Aanmelden
Wil je ons laten weten of je komt via deze link. Na aanmelding ontvang je kort voor de bijeenkomst een bevestiging met verdere informatie.           

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op woensdag 10 oktober!