donderdag 26 mei 2022

UITNODIGING SHARE Meets Smart Circular Business, ma 20 juni 2022 15.00-17.00 uur

Graag nodigen wij je uit voor SHARE Meets. We zijn te gast bij Groenland BV in Aalsmeer, gespecialiseerd in sierteelt. We gaan in op de zeven pijlers van de circulaire economie waarin naast grondstoffen en recycling ook duurzame energie, waterwinning, biodiversiteit, gezondheid en werkgelegenheid een rol spelen. Laat je inspireren door de visie, ambities en dilemma’s van succesvolle ondernemers en icoonprojecten. Met concrete tips om aan de slag te gaan. Hoe zet je stappen richting de circulaire economie? Hoe geef je afvalstromen waarde?

Programma

14.30    Ontvangst bij Groenland BV. 

15.00   Tafelgesprek moderator Margo Spek met John Celie, CEO Groenland BV over Smart Circular Business

Groenland BV in Aalsmeer faciliteert in het succes van haar sierteeltbedrijven Celieplant, Bouquetnet, Bloominess en Greenpackers. De ecologische manier van werken in de duurzaam gebouwde panden maakt Groenland koploper op het gebied van schoon produceren en innovatief, groen, sociaal ondernemen. CEO John Celie verkocht ooit zijn bedrijf, maar kocht de aandelen terug. Sindsdien beleeft Groenland een flinke groeispurt. De ondernemer draagt zijn focus op 'milieu én mens' nadrukkelijk uit.

Rondleiding Groenland BV door CEO John Celie. 

15.45 Workshop Dennis Meerburg, Sustainability Team SADC
Stijgende energieprijzen. Ontdek wat nodig is om van het gas af te gaan, wat de terugverdientijden van de investeringen zijn, en welke subsidies er zijn.

De kosten voor aardgas stijgen, zowel voor consumenten als ondernemers. De vraag naar duurzame alternatieven als zonnepanelen en warmtepompen neemt hierdoor snel toe. Nederland moet in 2050 van het aardgas af. In deze workshop krijg je tips voor een duurzame en toekomstbestendige energiehuishouding, productieproces en verwarming. Met concrete cases van ondernemers en bedrijventerreinen die dit al gedaan hebben.

16.10 Workshop Daniëlle Strating-Geijteman, teamleader en senior consultant van Rabo Sustainable Business Advisory
Hoe zet je stappen richting een circulair verdien model en hoe kijkt een financier daarnaar?

Rabobank helpt ondernemers met de Rabo Circulair Ondernemen Challenge om hergebruik van grondstoffen te stimuleren en circulair te ondernemen. De resultaten van de eerste 200 Challenges zijn ronduit spectaculair. Ondernemers zien hun footprint slinken terwijl omzetten evenredig navenant stijgen. Een derde van de deelnemende bedrijven heeft direct financieel voordeel behaald dankzij de circulaire manier van werken. Welke succesvolle voorbeelden zijn er?

16.35 Tafelgesprek met moderator Margo Spek en Jan Berbee Grown.bio, Jaap Buis Circular Plastics, Lisanne Addink, Roy Haarlem Coffee Based

Grown.bio is een snel groeiend revolutionair bio-techbedrijf dat met mycelium biologisch afbreekbare verpakkingen, isolatiepanelen en interieur designproducten maakt met het Cradle2Cradle Gold certificaat. Ze wonnen hiermee de eerste plaats in de KVK Innovatie Top 100. Mycelium groeit uit de wortels van paddenstoelen op lokale organische reststromen van landbouwafval. Het resultaat is een licht, sterk, schokabsorberend, waterwerend, brandveilig en isolerend materiaal dat een duurzaam alternatief is voor plastics van fossiele brandstoffen zoals piepschuim en geëxpandeerd polyetheen.

Circular Plastics heeft diverse duurzame circulaire verpakkings- en transportoplossingen ontwikkeld die met minder milieubelasting en minder eenmalig gebruik van schaarse grondstoffen een imposante bijdrage leveren aan de ecologie, oftewel de CO2 footprint. Zij vertellen meer over duurzaam hergebruik van schaarse grondstoffen met 100% recycling van eenmalige materialen. Welke succesvolle groene oplossingen hebben ze ontwikkeld? Welke concrete meetbare resultaten zijn er behaald?

Jaarlijks drinken we zo’n 18 miljard kopjes koffie per jaar. Zonde dat de 250 miljoen kilo koffiedik meestal als afval verdwijnt, want ook na het zetten van een kop koffie, heeft dit materiaal nog waarde. Verschillende positieve eigenschappen van koffiedik zorgen ervoor dat Coffee Based met dit ‘afvalmateriaal’ nieuwe producten maakt zoals biobased notitieboeken, plantenpotten en koffiekopjes die vaatwasser bestendig zijn.

17.10  Afronding door moderator Margo Spek 

17.10  Netwerkborrel 

18.00  Einde

Locatie
Groenland BV, Japanlaan 15, Aalsmeer.

Aanmelden
Wil je ons laten weten of je komt via deze link. De toegang is gratis. Na aanmelding ontvang je kort voor de bijeenkomst een bevestiging met verdere informatie.             

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op maandag 20 juni!