dinsdag 08 maart 2022

UITNODIGING SHARE Meets Pharos Hoofddorp Healthy Working, wo 30 maart 2022 15.00-18.00 uur

Graag nodigen wij u uit voor SHARE Meets. De bijeenkomst staat in het teken van Pharos Hoofddorp. Het collectief van meer dan dertig innovatieve ondernemers won met deze unieke aanpak voor gezond en energie opwekkend werken de SHARE Award. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op hoe zij samen een optimale werkomgeving in de praktijk brengen die het welzijn van de medewerkers bevordert en ook een gezonde samenwerking in de organisatie stimuleert. Wat komt er kijken bij het realiseren van een gezond gebouw? Een uniek kijkje in de keuken van de meest gezonde werkomgeving van Europa.

Programma

14.30    Ontvangst plenaire zaal op de 19e verdieping. 

15.00    Tafelgesprek met moderator Margo Spek, Marja Ruigrok, wethouder economie & innovatie en Frederick van Gulik van CAIRN Schroders Capital en architect Marloes van Heteren over de visie van Pharos Hoofddorp. Pharos biedt geen vierkante meters kantooroppervlak, maar kubieke meters gezonde werkruimte. Dit is uitgewerkt tot in de kleinste details. Of het nou gaat om lucht, licht, water, het eten of bewegen. Deze details zorgen voor de beste prestaties. Verf die CO2 opneemt, gevels die energie opwekken, eten dat je fit houdt, supergezond water en nog veel meer. In het gebouw zijn innovaties, inzichten en technieken van meer dan dertig partners en leveranciers verwerkt. Een verouderd kantoorpand ombouwen tot de werkomgeving van de toekomst vergt goede samenwerking. Het is een flinke puzzel om een geheel te creëren vanuit dertig partijen die allemaal een deeloplossing hebben voor de gezondste werkomgeving van de toekomst. Hoe is deze unieke visie ontstaan?

15.25 Werksessies in carrouselvorm, twee rondes met keus uit vier onderwerpen

 1. Solarix Marloes van Heteren en Reinier Bosch
  Van de CO2-uitstoot in Nederland komt 13% uit de gebouwde omgeving. Solarix koppelt in hun nieuwe generatie gevelpanelen zonne-energie aan schoonheid in de gebouwde omgeving. Zij noemen dit Solar Design. Solarix draagt zo bij aan het verduurzamen van gebouwen, zowel in nieuwbouw als herontwikkeling. Deze innovatieve Solar Design zonnepanelen op de gevels van Pharos zorgen ervoor dat het gebouw meer energie opwekt dan het gebruikt. De gevel zonnepanelen zorgen niet alleen voor schone energie, ze verlichten door middel van geïntegreerde leds ook de omgeving. 

 2. Physee Alois Knol, Solco Reijnders, Judy Owino, Steven de Bruin 
  Physee verandert gebouwen in gezonde en energieneutrale ecosystemen. Ze installeerden hun innovatieve en prijswinnend concept SmartSkin in Pharos. Het hele gebouw is voorzien van een ‘tweede huid’ van onzichtbare micropanelen. Deze slimme sensoren zijn geïntegreerd in de ramen en bepalen hoeveel licht, zon en dus warmte doorgelaten wordt. Zo wordt in de winter energie bespaard door minder te verwarmen en in de zomer door minder te koelen. De SmartSkin technologie vermindert de energieconsumptie tot wel 30% terwijl het de werkomgeving comfortabeler maakt. De micropanelen van Physee wekken zelf de energie op om de ingebouwde zonwering te bedienen. 

 3. Vital Water Marjanne Bulk 
  Vital Water verzorgt in Pharos Hoofddorp meerdere watertappunten, waar kraanwater door filtratie en ionisatie wordt omgezet in heerlijk zacht smakend drinkwater met de juiste eigenschappen voor het lichaam. Het is rijk aan antioxidanten en alkalisch. Bovendien valt het water niet zwaar op de maag, waardoor men er gemakkelijker meer van drinkt. Ideaal voor meer vitaliteit op de werkvloer. De naam van dit bijzondere water: Kangen Water® (Kangen is Japans voor ’terug naar de bron'). 

 4. Dynamic Spaces Aniel Ramjaman en Sheryl Leysner Interior Architecture
  In Pharos staat de Feng Shui filosofie centraal. De vormen, de beplanting, het materiaalgebruik, de verlichting, de kleuren, de zuivere lucht, aan werkelijk alles is gedacht. Dynamic Spaces is specialist in het creëren van gezonde gebouwen in harmonie en balans met de gebruikers. Oprichter Aniel Ramjanam is Feng Shui Master en specialist in gezonde en feel good woon- en werkomgevingen. Zijn complete wellbeing plan vormt de basis bij de inrichting van Pharos. Een plek waar je energie van krijgt.

  Sheryl Leysner Interior Architecture ontwerpt ruimtes die uitnodigen tot ontspanning en ontmoeting en die de kernwaarden van Pharos met elkaar verweven. De vertaling van de kernwaarden komt ook terug in de bijzondere sfeerverlichting die Sheryl Leysner onder de naam Ruwe Bolster heeft ontworpen. Zo vormen de gemeenschappelijke ruimtes het visitekaartje van het gebouw. Er is gekozen voor duurzaam bamboe en biologisch afbreekbare lak en verf. Waar mogelijk zijn er hergebruikte materialen toegepast.

16.35 Tafelgesprek met Victor Franke EKOTEX, Guus Meulendijks Healthy Workers en Jonathan Karpathios The Farm Kitchen

Verf is normaal gesproken een erg vervuilend product. Zo wordt er in Nederland per jaar meer dan 10.000.000 kg verf verbrand. Dit is erg schadelijk voor mens en milieu. De verf van EKOTEX is C2C gecertificeerd en 100% recyclebaar, werkt luchtzuiverend en haalt CO2 uit de lucht. Geen giftige verfgeur maar een gezonde lucht. Zonder schadelijke stoffen en microplastics. EKOTEX bespaart in vergelijking met gewone verf 8,5 kg CO2 per m2 schilderwerk. Bij Pharos is net zoveel CO2 bespaard als 3.533 bomen per jaar opnemen. 

Healthy Workers maakt Pharos slim en gezond. Het platform biedt eigenaren, beheerders en gebruikers tools en inzichten om de gezondheids- en duurzaamheidsprestaties te optimaliseren. Dit leidt tot data-gedreven keuzes bij alle verbeteringen binnen Pharos. Minder dan 2% van alle gebouwen biedt inzicht in prestaties rondom duurzaamheid en gezondheid. Pharos behoort, mede dankzij Healthy Workers, tot een selecte groep slimme gebouwen en zorgt daarmee voor een optimaal binnenklimaat. Dat is belangrijk, want we leven 90% van onze tijd binnen, terwijl de luchtkwaliteit in gebouwen tot 5x slechter is dan buiten. 

Groente-sterrenchef Jonathan Karpathios licht zijn concept toe van het nieuwe restaurant The Farm Kitchen in Pharos. Dit nieuwe food-fenomeen gaat uit van lekkere, gezonde en lokale voeding. The Farm Kitchen werkt samen met boeren die zich binnen een straal van 30 km van Pharos bevinden. Dit zorgt voor korte ketens, CO2-reductie, en supervers eten. De keuken verplaatst zich naar het boerenerf en van daaruit voorziet het veel meer lokale bedrijven van gezond en voedzaam eten.

17.00  Afronding door moderator Margo Spek + vooruitblik volgende SHARE Meets, woensdag 29 juni 2022 van 15.00 - 17.00 uur over de zeven pijlers van de circulaire economie.

17.04  Netwerkborrel door The Farm Kitchen.

18.00  Einde

Locatie
Pharos Lighthouse, 19de verdieping, Mercuriusplein 1, Hoofddorp.

Aanmelden
Wilt u ons laten weten of u komt via deze link. De toegang is gratis. Na aanmelding ontvangt u kort voor de bijeenkomst een bevestiging met verdere informatie.             

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op woensdag 30 maart!