dinsdag 05 oktober 2021

Zonne-energie coöperatie Haarlemmermeer in oprichting

In Haarlemmermeer wordt momenteel de eerste zonne-energie coöperatie in de gemeente opgericht. De coöperatie heeft al een aantal locaties op het oog en de verwachting is dat in 2022 de eerste zonnepanelen gelegd gaan worden.

Gerard Jägers, initiatiefnemer: ‘Een energiecoöperatie is een mooi middel om de zonne-energie van een groot project te kunnen verdelen onder een groep bewoners. We willen de bewoners vertegenwoordigen bij de grote projecten met zonneakkers die op stapel staan. Daarnaast willen we grotere daken beleggen met zonnepanelen. We willen mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen leggen, zoals huurders, ook laten profiteren van zonnepanelen.’ Vanuit NMCX helpt Peter van Dam met het opzetten van de coöperatie. "Het afgelopen jaar hebben we basisscholen geholpen met het realiseren van zonnepanelen en die ervaring is erg handig nu we ook met VVE’s en particulieren aan de slag gaan”

De initiatiefnemers zoeken mensen die mee willen doen aan de oprichting en uitbouw van deze nieuwe coöperatie. Er is behoefte aan bestuurders, trekkers en ook voor mensen of bedrijven met juridische, financiële, notariële, communicatie en technische kennis. Neem contact op met Gerard (gerard.jaegers@ziggo.nl) voor meer informatie.

Foto: initiatiefnemers Gerard Jägers en Peter van Dam