vrijdag 14 september 2018

Volgeboekt - SHARE Meets Food in C-Beta

Graag nodigen we u uit voor SHARE Meets. Thema is Circular Food. In een circulaire economie zijn alle processen zó ingericht dat er niks wordt weggegooid. Afval bestaat niet door op een andere manier te produceren en consumeren; door kringlopen te sluiten en grondstoffen maximaal te benutten. In Haarlemmermeer zijn tal van initiatieven om partijen in de voedselketen te verbinden om samen een duurzaam voedselsysteem te realiseren. Welke kansen zijn er? Hoe gaan we elkaar versterken? De setting is informeel en interactief met ongeveer 60 gasten. Concreet aan de slag. 

Programma

14.00  Ontvangst

14.30  Welkom door Mart Pfeiffer, directievoorzitter Rabobank Regio Schiphol.

14.45  John Nederstigt, wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling. Werken aan duurzame gezonde voedselvoorziening in Haarlemmermeer.

15.55  Guido Braam C-Creators: trends, innovaties en succesvolle cases rondom Circular Food.

15.10   Marleen Sijpestijn van Containing Mushrooms Hoofddorp kweekt oesterzwammen op koffiedik dat eerst werd weggegooid. Een mooi voorbeeld van de circulaire economie: kringlopen sluiten en grondstoffen maximaal benutten. Wat zijn kansen? Hoe kunnen we opschalen en stedelijke en agrarische reststromen beter benutten.

15.25 Twee gespreksronden in carrouselvorm (40 minuten per workshop) 

1) Lunchroom en cateringservice de BioExpress is winnaar Groenste Idee Haarlemmermeer 2018. Vincent van Munster vertelt hoe ze voedselverspilling stoppen. In Nederland gooien we per persoon gemiddeld 41 kilo aan food waste in de kliko. Horecapersoneel met een afstand tot de arbeidsmarkt laat zien wat je allemaal kunt maken van ‘waste’!

2) Circulair ondernemen vraagt om nieuwe ideeën en businessmodellen. Els van Diermen specialist Food bij Rabobank presenteert inspirerende voorbeelden uit de Circular Economy Challenge. Samen met KPMG en MVO Nederland worden 100 ondernemers geholpen om circulaire actieplannen te realiseren. Wat zijn leerpunten. Waar liggen kansen?

16.40  Plenaire terugkoppeling o.l.v. Mart Pfeiffer.

16.50   Chef-kok Pepijn Rijks is o.a. foodpionier bij C-Bèta. Hij vertelt over culinaire broedplaats Food Union. Welke bijzondere smaken en producten zijn lokaal te vinden? Welke culinaire ambities zijn er om verspilling tegen te gaan. Wat doen ze met restmateriaal dat nog prima bruikbaar is.

17.00   Netwerkborrel met Future Proof Snacks van Chef-kok Pepijn Rijks. Proef tapas van op koffiedik gekweekte oesterzwammen en plantaardige alternatieven voor gefrituurde kibbeling, de frikandel en de Karma Shoarma van knolselderij uit Haarlemmermeer (hit op Lowlands). 

Locatie C Bèta, Rijnlanderweg 916, Hoofddorp.

Aanmelden Laat ons weten of u komt via deze link. De toegang is gratis.

Het is aan te raden snel te reageren want het aantal plaatsen is beperkt.

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets Circular Food!