donderdag 27 mei 2021

UITNODIGING SHARE Meets De Toekomst van Werk (livestream) wo 16 juni

Graag nodigen wij u uit voor SHARE Meets. De arbeidsmarkt is flink in beweging. Dit vraagt om flexibiliteit van werknemers en werkgevers. De overstap die Nederland maakt op duurzame energie en een circulaire samenleving is een mega shift die minstens zo ingrijpend is als de industriële revolutie ooit was. Het klinkt als toekomstmuziek maar we zijn allang begonnen. Nu al zijn op alle niveaus dringend extra mensen nodig. Hoe kunnen we daarop inspelen? Hoe bouwen we aan een toekomstbestendige regio met kansen voor werk en ondernemerschap voor iedereen?

Programma

15.00 Welkom door moderator Ruud van Hecke, gemeente Haarlemmermeer. Ruud gaat in gesprek met verschillende gasten. Kijkers kunnen vragen stellen en reageren op stellingen.

Bevlogenheid binnen organisaties is een belangrijke voorspeller voor duurzaam succes. Bevlogen professionals zijn zeer gemotiveerd en hebben een groot aanpassings- en prestatievermogen ‘Purpose’ is allang geen soft begrip meer. Geen wonder dus dat steeds meer organisaties zoeken naar manieren om de bevlogenheid te vergroten. Paul van Heeringen, managing partner bij IMPACT on the Job leert ondernemers om hier een doorbraak in te realiseren. Purpose zorgt voor motivatie, herkenbaarheid en verbondenheid. ‘Er is lef voor nodig om dingen anders aan te pakken'.

Guido Braam, ondernemer en Circular Hero 2021 vertelt over de kansen van de circulaire transitie voor werk en economie. In de energietransitie zijn tal van Nederlandse innovatieve vernieuwers. Hoe kun je daarop inspelen? Guido Braam reikt concrete handvatten aan en oplossingen op maat voor een Route Circulair om organisaties klaar te maken voor een circulaire toekomst. Wat kan de circulaire economie voor vakmanschap betekenen in Nederland en in de regio?

Annelies Spork, programmadirecteur House of Skills en Francien David, directeur Luchtvaart Community Schiphol over Metropoolregio Amsterdam. In 2050 moeten we een circulaire regio zijn waarbij alle grondstoffen worden hergebruikt. Zo'n nieuwe, duurzame economie zonder afval levert tienduizenden nieuwe banen op, maar welk betekenisvol werk is dat dan en welke skills zijn daarvoor nodig? Veranderingen zijn noodzakelijk want op dit moment zijn er onvoldoende gekwalificeerde mensen om al het werk te doen. Hoe bewegen we mensen om een overstap te maken van de krimp- naar een groeisector? Hoe leiden we de mensen hiervoor op? Hoe kan iedereen meeprofiteren? Wat betekent dit voor werkgevers, ondernemers en werknemers?

Gesprek met Johan Rip, wethouder Werk & Inkomen, Economie en Ondernemerschap en Arbeidsmarktbeleid en Judith Wullur van Regionaal Wekcentrum Groot-Amsterdam. over de toekomst van werk en het slim verbinden van werkgevers die werknemers van werk naar werk willen helpen. Wat kan je doen om aan te haken? Wat doet gemeente Haarlemmermeer hierin?

16.10 Afronding door moderator Ruud van Hecke.

16.15 Einde. 

Aanmelden
Wij willen graag weten of u deelneemt. U kunt zich aanmelden via deze link.
Kort voor de bijeenkomst ontvangt u een aparte link voor deelname aan de livestream.

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op 16 juni!