maandag 15 maart 2021

UITNODIGING SHARE Meets Smart City (livestream) wo 24 maart 15.00-16.15 uur

Graag nodigen wij u uit voor SHARE Meets met als thema ‘Smart City’. Nederland staat voor een groot aantal maatschappelijke uitdagingen op het gebied van werk, mobiliteit, veiligheid, milieu, energietransitie en duurzaamheid. Bij al deze vraagstukken is voor een oplossing de betrokkenheid van meerdere partijen vereist. Smart City-projecten zijn een manier om de vereiste samenwerking op gang te brengen. Wat is een Smart City? Wat zijn kansen? Welke organisaties zijn hiermee bezig? Wat kan je zelf doen om aan te haken?

Programma

15.00  Welkom door moderator Jeanet van Antwerpen, CEO SADC en Marja Ruigrok, wethouder gemeente Haarlemmermeer. Zij gaan in gesprek met de volgende gasten en er is interactie via de chat met het publiek.

Leonie van den Beuken, programmadirecteur Amsterdam Smart City vertelt over het innovatieplatform Metropoolregio Amsterdam. Samen met verschillende partners worden technologische en sociale innovatieprojecten verkend om tot een toekomst-bestendige Metropoolregio te komen. “Met nieuwe manieren van samenwerking en een andere manier van kijken, kunnen we innovatieve oplossingen vinden voor grootstedelijke vraagstukken met en voor de bewoners van de stad. Een stad die aangenaam is, duurzaam, bruist en waar je makkelijk van A naar B komt. Waar je elkaar ontmoet, cultuur beleeft, woont, speelt en werkt.” Welke voorbeelden zijn er in de regio en (inter)nationaal?

Gert Pater, Business Developer Smart Building vertelt over Schneider Electric dat is uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. In Hoofddorp zit de Nederlandse vestiging. De ranglijst van Corporate Knights in 2021 is gebaseerd op de beoordeling van 8.080 bedrijven met een omzet van meer dan $1 miljard. Schneider Electric is een Franse multinational met ruim 135.000 mensen in dienst en is uitgegroeid tot wereldleider van energiebeheerssystemen. Het bedrijf levert geïntegreerde oplossingen voor energiemanagement met een focus op Duurzaamheid, Connectivity en Innovatie. Wat is de duurzaamheidsstrategie van Schneider Electric? Welke slimme oplossingen zijn er voor een energiedistributienetwerk zonder broeikasgassen? Welk perspectief en innovatieve ontwikkelingen zijn er?

Stefan Kloosterboer, CCO Hero Balancer en winnaar van de SHARE Award 2020.Het binnenklimaat in kantoren, scholen, dorpshuizen en sportzalen kan veel beter. Studies laten zien dat een matig binnenklimaat procenten productiviteit kost en het ziekteverzuim verhoogt. Tegelijkertijd heeft de gebouwde omgeving een verduurzamingsuitdaging. Hoe kunnen we het binnenklimaat verbeteren, verduurzamen en de kosten verlagen? Een snelle en kosteneffectieve manier is door je installaties aan te laten sturen door de Hero Balancer. Een computer stuurt de installaties in een gebouw 24 uur per dag aan onder andere op basis van de weersvoorspelling, het gebruikspatroon en het binnenklimaat. Welke succesvolle voorbeelden zijn er? Wat kan Hero Balancer voor u betekenen?

Heeft u als werkgever door de coronacrisis te veel of juist te weinig personeel? Maak kennis met Jasperina Grootveld. Vanuit Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam legt zij, samen met twintig accountmanagers, de verbinding tussen werkgevers met onder- en overcapaciteit in de regio. “Veel werkgevers hebben nu te weinig werk voor hun personeel. Daardoor zitten steeds meer mensen zonder baan. Maar er zijn ook werkgevers die juist nu medewerkers zoeken. We verbinden werkgevers die werknemers van werk naar werk willen helpen en we creëren samen oplossingen. Zo dragen we eraan bij dat mensen hun baan en salaris behouden, zich waardevol blijven voelen en de economie zo goed als het kan doordraait.” Hoe kunnen organisaties hierop aanhaken?

16.15 Afronding door moderator Jeanet van Antwerpen en wethouder Marja Ruigrok.

Aanmelden
Wij willen graag weten of u deelneemt. U kunt zich aanmelden via deze link.
Kort voor de bijeenkomst ontvangt u een aparte link voor deelname aan de livestream.

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op 24 maart!