donderdag 08 oktober 2020

Hero Balancer winnaar SHARE Award 2020!

Hero Balancer heeft de SHARE Award 2020 gewonnen. De award is een blijk van erkenning voor het bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Wethouder Marja Ruigrok (Economie en Innovatie) heeft de prijs, bestaande uit een award en een SHARE Boost-lunch met de grondleggers van SHARE, vanmiddag uitgereikt.

Hero Balancer verduurzaamt gebouwen door middel van slimme software. De jury vindt het bedrijf een aansprekend voorbeeld van de nieuwe economie. Het bedrijf verbindt de wereld van morgen met een laagdrempelig, maar bovenal kostenbesparend product. Hero Balancer draagt bij aan een beter binnenklimaat, een duurzame CO2-vermindering en een lagere energierekening. Slimme meet-en regelsystemen zorgen voor een optimale afstemming en grootschalige verwarmingssystemen verwarmen zo nooit meer overbodig op.

Digitale huismeester  
Hero Balancer is eigenlijk een digitale huismeester die de vraag en het aanbod van warmte regelt dankzij kunstmatige intelligentie. Marja Ruigrok: “Inmiddels profiteren al veel organisaties in Haarlemmermeer van deze slimme techniek, dat is fantastisch!”

SHARE Award
De SHARE Award 2020 is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente
Haarlemmermeer. Eerdere winnaars zijn Algae Innovations, the Waste Transformers, Rigo Verffabriek, Joost
Valk Architectuur, Nijssen Recycling, de Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op een positieve wijze bij aan de ontwikkelingen in Haarlemmermeer.

Samenstelling jury
De jury van de SHARE Award bestaat uit SHARE Founders en bestaat uit Age Vermeer en Adelbert de Vreese (Dura Vermeer), Mart Pfeiffer en Daniëlle Strating (Rabobank Regio Schiphol), Denise Pronk en Jacco Bartelds (Royal Schiphol Group), Jozien van der Wal (SADC), Laurens Schenk (Schenk Makelaars) en wethouder Marja Ruigrok (gemeente Haarlemmermeer).

Fotografie Jur Engelchor: Uitreiking van de SHARE Award 2020 door wethouder Marja Ruigrok aan Ted Braakman directeur van Hero Balancer.