woensdag 19 augustus 2020

Innovatieve bedrijven en pioniers gezocht voor SHARE AWARD 2020!

Innovatieve bedrijven kunnen zich tot en met woensdag 9 september 2020 aanmelden voor de SHARE Award 2020. Ook anderen kunnen innovatieve organisaties hiervoor aanmelden. Wil je een bijzonder bedrijf in het zonnetje zetten? De SHARE Award is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Het is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer en wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Algae InnovationsThe Waste TransformersRigo VerffabriekVital PlacesNijssen Recyclingde Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer en de Metropoolregio Amsterdam. Algae Innovations (winnaar 2019) zet onder andere in op plantenvoeding van natuurlijke oorsprong. Kwekers uit de regio gebruiken een specifieke micro-alg om de weerbaarheid van hun gewassen te verbeteren en beter te laten groeien. Door de coronacrisis liep dat anders want de kwekers konden hun omzet niet kwijt en Algae moest andere wegen inslaan. Nu gaat het bedrijf na in hoeverre deze specifieke micro-alg kan worden  toegepast in sectoren waar minder klappen vallen (o.a. de voedselteelt). De verwachtingen zijn hooggespannen.

Criteria
SHARE Haarlemmermeer staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en kansen in de regio rondom spraakmakende duurzame cases en bedrijven. Uit alle inzendingen kiest de SHARE Award-jury, bestaande uit de founders, bedrijven voor de shortlist van de SHARE Award 2020. Deze bedrijven worden vervolgens op hun innovatieve en duurzame ambities bekeken. De jury is benieuwd hoe het bedrijf zich onderscheidt binnen dit thema. Welke voorbeelden zijn er van de impact van het bedrijf in haar sector en daarbuiten? Wat is de relevantie van het bedrijf voor de regio Haarlemmermeer? Wat zijn de spin-off en opschaal kansen van het bedrijf? Verder wil de jury weten wat de duurzame ambities (inspiratie of missie) van het bedrijf zijn.

Aanmelden
Voorwaarde is dat een bedrijf uit Haarlemmermeer of Metropoolregio Amsterdam komt, of er een directe relatie mee heeft. Bedrijven kunnen zich tot en met woensdag 9 september aanmelden (of door anderen) via externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl Tijdens SHARE Meets op donderdag 8 oktober 2020 wordt de winnaar bekendgemaakt. Eerdere winnaars van de SHARE Award en leden van de SHARE Stuurgroep zijn van deelname uitgesloten. 

SHARE Award
De SHARE Award en SHARE Meets is een initiatief van founders: Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC, Schenk Makelaars en de gemeente Haarlemmermeer. Ieder kwartaal organiseert SHARE Meets een bijeenkomst op een inspirerende locatie verspreid door de regio. Of - vanwege de coronamaatregelen - als webinar. Het doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan met inspirerende kennis rondom slimme innovaties.