dinsdag 08 oktober 2019

UITNODIGING SHARE Meets Do 10/10 Pharos Hoofddorp

Graag nodigen we je uit voor SHARE Meets en de uitreiking van de SHARE AWARD 2019. Het programma staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en kansen in de regio rondom spraakmakende duurzame cases en bedrijven. De SHARE Award wordt voor de achtste keer uitgereikt en is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. De jury is benieuwd hoe het bedrijf zich onderscheidt binnen dit thema. 

Programma
14.30   Ontvangst

15.00  Welkom door moderator IIknur Dönmez - gemeente Haarlemmermeer. Agenda en speeddate, kennismaken gasten.

Interview Lara van Druten, CEO en oprichter The Waste Transformers. Winnaar SHARE AWARD 2017. Het bedrijf heeft wereldwijde impact met het omzetten van afval in energie. Van Colombia tot Amsterdam hebben hotels, havens en steden de mogelijkheid hun afval zelf om te zetten in schone energie.

15.25 Chief Technology Officer Ger Baron. De eerste CTO van gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor innovatie. Met zijn team werkt hij aan een Smart City die leefbaar én duurzaam is. Door nieuwe technologieën slim in te zetten voor stadse problemen zoals mobiliteit en de groeiende afvalstromen. Met inspirerende praktische voorbeelden over de successen en dilemma’s van het digitale domein. Welke stappen zijn nodig?

15.50 Rondleiding Pharos door Xander Meijer, de Nieuwe Draai en chef-kok Jonathan Karpathios. Pharos Hoofddorp transformeert tot de gezondste werkcommunity van Europa. De fysieke omgeving heeft grote invloed op het welzijn en functioneren van mensen. Hoe realiseer je een gezonde werkomgeving? Welke oplossingen zijn er in Pharos toegepast rondom 'Healthy Working en Healthy Food'. Ze vertellen meer over biophilic design, zero waste, total energy, geluid, luchtkwaliteit, het Pharos Food Program en Cape Karpa.  

16.30 Peter Heuvelink directeur AM Noordwest. Het is de passie van AM om inspirerende en duurzame leefomgevingen te bedenken en te ontwikkelen. ZuiderHoeven maakt onderdeel uit van het project Zuidrand in Hoofddorp. Het ontwerp in boerderijstijl is geïnspireerd op het verhaal van de polder en de rijke geschiedenis van de boerderijen en agrarische ensembles in Haarlemmermeer. Duurzaamheid speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling; een innovatief verwarmingssysteem maakt een gasaansluiting overbodig en zorgt voor een lage Energie Prestatie Coëfficiënt, de maat voor energiezuinigheid.

16.45 Ed Nieuwenhuizen en Frans van der Beek SADC Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen. Bedrijventerreinen zijn van groot belang voor Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam. De 280 bedrijventerreinen zijn goed voor bijna 300.000 banen en € 30 miljard aan verdiensten per jaar. Diverse bedrijvenparken zijn gestart met een traject waarin de bedrijven gezamenlijk inzetten op verduurzaming van de terreinen. Het zijn interessante praktijkvoorbeelden. Hoe spelen bedrijventerreinen concreet in op verduurzaming van de terreinen. Wie zijn de trekkers? Hoe hebben ze dat aangepakt?  

17.00 Uitreiking SHARE AWARD 2019 door Marja Ruigrokwethouder Economische zaken en Innovatie Haarlemmermeer. De SHARE Award wordt voor de achtste keer uitgereikt en is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.

17.30 Netwerkborrel door chef-kok Jonathan Karpathios.

Locatie
Pharos gebouw – 19e verdieping
Mercuriusplein 1, Hoofddorp (toren bij station Hoofddorp).

Aanmelden
Laat ons weten of je komt via deze link. De toegang is gratis.

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op 10 oktober!