vrijdag 30 augustus 2019

SHARE AWARD 2019 inschrijving gestart. Innovatieve bedrijven gezocht!

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de SHARE Award 2019. Dit is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer. De SHARE Award is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. De SHARE Award wordt voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn: the Waste TransformersRigo VerffabriekJoost Valk ArchitectuurNijssen Recycling, de Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer. Dat de Award geen windeieren legt, blijkt uit bijvoorbeeld The Waste Transformers die het afval op het voormalige Bijlmerbajesterrein dat wordt omgebouwd tot hotspot, omzet in grondstoffen.

De inschrijving voor de SHARE Award 2019 is gesloten. 

Criteria 
SHARE Haarlemmermeer staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en kansen in de regio rondom spraakmakende duurzame cases en bedrijven. Uit alle inzendingen kiest de SHARE Award-jury drie bedrijven voor de shortlist van de SHARE Award 2019. Deze drie bedrijven worden vervolgensop hun innovatieve en duurzame ambities bekeken. De jury is benieuwd hoe het bedrijf zich onderscheidt binnen dit thema. Welke voorbeelden zijn er van de impact van het bedrijf in haar sector en daarbuiten? Wat is de relevantie van het bedrijf voor de regio Haarlemmermeer? Wat zijn de spin-off en opschaal kansen van het bedrijf? Verder wil de jury weten wat de duurzame ambities (inspiratie of missie) van het bedrijf zijn. Voorwaarde is ook dat een bedrijf uit de regio Haarlemmermeer komt of er een directe relatie mee heeft.  Eerdere winnaars van de SHARE Award en leden van de SHARE Stuurgroep zijn van deelname uitgesloten. Tijdens SHARE Meets op donderdag 10 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. 

SHARE Award
De SHARE Award en SHARE Meets is een initiatief van founders: Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC en Schenk Makelaars en de gemeente Haarlemmermeer. Ieder kwartaal organiseert SHARE Meets een bijeenkomst op een inspirerende locatie verspreid door de regio. Het doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan met inspirerende kennis rondom slimme innovaties.