woensdag 17 april 2019

Hotel en bedrijfsgebouw 1ste nieuwe vestigers op Schiphol Trade Park

Een hotel met 200 kamers en een bedrijfsgebouw zijn de eerste 2 nieuwe bedrijven op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Deze maand start de bouw. Beide panden worden duurzaam gebouwd en passen daarmee goed op dit nieuwe bedrijventerrein zonder aardgas. Op het 350 hectare groot bedrijfsterrein zit ook C-Bèta, de plek voor experimenten met de circulaire economie. Zoveel mogelijk grondstoffen, ook water, worden op Schiphol Trade Park duurzaam hergebruikt. Het terrein grenst aan het NS-station Hoofddorp en de snelweg A4. Schiphol Trade Park is een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar SADC dat bestaat uit Schiphol Real Estate, SADC en gemeente Haarlemmermeer.

Intercity Hotel
Het Intercity Hotel van Steigerberger heeft 3/4-sterren. Het wordt verwarmd en gekoeld met een warmtekoude-installatie (WKO). Het gebouw krijgt zonnepanelen en en een dubbel rioolsysteem. Dit houdt in dat het water van wastafels, douches en wasmachines apart van het toiletwater wordt afgevoerd. Dat past goed bij het uitgangspunt dat Schiphol Trade Park een gescheiden rioleringsstelsel krijgt. Naast het hotel komt een parkeergarage. De totale bouwtijd is circa 2 jaar. Het gebouw is een ontwikkeling van Necron.

ABC Square
De voorbereidingen op de bouwplaats zijn al in volle gang voor dit bedrijfsgebouw dat volgens cradle-to-cradle principes wordt gebouwd. Dit houdt in dat alle gebruikte grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Ook krijgt het gebouw zonnepanelen. ABC Square past binnen de ambitie van Schiphol Trade Park dat het meest duurzame bedrijventerrein van Europa wil zijn. Het heeft een BREEAM certificering (een duurzaam keurmerk en het gebouw heeft 4 van de 5 sterren). Wethouder Marja Ruigrok slaat op 17 april de eerste paal, de oplevering is eind dit jaar. In ABC Square komen zowel productie- en distributieruimtes, showrooms en een kantoorruimte. Het gebouw ligt aan de Airborne Avenue.

Energie
Jeanet van Antwerpen, directeur Schiphol Area Development Company (SADC) is enthousiast: “We hebben veel energie en creativiteit gestopt in de plannen om van Schiphol Trade Park een top internationale werkomgeving te maken. Ik ben blij dat de eerste klanten dit herkennen en zich er vestigen. SADC heet de eerste bewoners van harte welkom!”

Waterpeil
Bij de inrichting van Schiphol Trade Park wordt onder andere gebruikgemaakt van groene energie (de bedrijven krijgen geen aardgasaansluiting), hergebruik van grondstoffen en het natuurlijk waterpeil.

Illustratie: SADC: Het hotel met 200 kamers dat op Schiphol Trade Park komt.