donderdag 28 maart 2019

UITNODIGING SHARE Meets Young Sustainable wo 3 april 2019

Nederland barst van het talent op het gebied van wetenschap, techniek en duurzame innovaties. Er zijn tal van initiatieven om jonge professionals uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Nieuwsgierigheid en creativiteit vormen de basis voor nieuwe ideeën. Dat leidt tot innovatie. Wie zijn deze jonge denkers en doeners die met een vindingrijke blik naar vraagstukken van de toekomst kijken? Welke oplossingen hebben ze bedacht? Welke kansen zien zij? 

PROGRAMMA 

14.00 Ontvangst

14.30 Welkom + speeddate door moderator IIknur Dönmez gemeente Haarlemmermeer en Bert van Vliet Kaj Munk College

14.40 Marja Ruigrok - wethouder Kennis & Innovatie Haarlemmermeer
Innoveren & pionieren is DNA Haarlemmermeer. Wat zijn ambities en kansen voor de toekomst?

14.50 Eva Peet Nationale DenkTank
Twintig getalenteerde jonge academici hebben intensief onderzoek gedaan naar de verschillende aspecten van een circulaire metropool. Hun frisse blik leidt tot 10 innovatieve en praktische oplossingen om dit urgente vraagstuk te kraken. Het vraagt om een fundamenteel andere denkwijze dan die onze maatschappij gewend is. Er is niet alleen innovatie, maar een systeemverandering nodig. Nu begint het implementeren van de oplossingen met partners. O.a. met Deelgoed.com Hoe kunnen we in 2050 circulair zijn?

15.10 Tim Vleeshouwer en Vincent Goverse - Ontdek D:DREAM Hyperloop Team TU Delft 

Wereldwijd staat TU Delft bekend om de succesvolle D:DREAM studententeams zoals: Eco-Runner, Nuon Solar Team, Nova Electric Racing, Aerospace rocket engineering en Hyperloop. Elon Musk bedacht het Hyperloop concept. Een razendsnel energiezuinig hogesnelheidstransportsysteem dat gebruik maakt van bijna-vacuümbuizen waarin voertuigen vanwege lage luchtweerstand meer dan 1000 km/ h reizen. Om de ontwikkeling te versnellen organiseert SpaceX, het ruimtebedrijf van Elon Musk, de Hyperloop Pod Competition. De testbuis van één kilometer staat naast het hoofdkantoor van SpaceX in Hawthorne, Californië. Het winnende criterium: maximale snelheid! Het D:Dream team Delft Hyperloop doet met 40 studenten mee. Wat hebben ze bedacht? Welke kansen zien zij?

15.30 Twee gespreksronden in carrouselvorm (40 minuten per workshop)

1) Young Solar Team Kaj Munk College 
Leerlingen van het Kaj Munk College doen dit jaar met twee boten mee aan het NK Young Solar Challenge. Strijden tegen 25 andere scholen uit heel Nederland. Het team bestaat uit 3e en 4e jaar leerlingen. Doel is om jongeren enthousiast te maken voor techniek door ze zelf een zonneboot te laten bouwen. Op deze manier komen ze in contact met techniek, innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen teamwork en tactiek een belangrijke rol. De organisatie levert een bouwpakket voor de romp van de boot, de rest moeten leerlingen zelf regelen o.a. het besturingssysteem en het elektrische systeem. Hoe doen ze dat?

2) Tünde van Hoek gedragspsycholoog bij Dijksterhuis & van Baaren
Gedrag speelt een sleutelrol bij bijna alle maatschappelijke problemen. Wanneer je de psychologie achter deze obstakels begrijpt, kun je ze bij de kern aanpakken. Tijdens deze gesprekronde staan we stil bij de fascinerende wereld van menselijk gedrag. Wat zijn de basisprincipes van gedragsverandering? Hoe herken je psychologische motieven en weerstanden. Welke concrete, bewezen en soms verrassende technieken zijn er om gedrag te beïnvloeden. Wat zijn de belangrijkste valkuilen; waar gaan anderen vaak de mist in? Hoe kun je gedragsverandering realiseren?

16.50 Plenaire terugkoppeling en gesprek o.l.v. moderator IIknur Dönmez.

17.00 Netwerkborrel

Locatie
Kaj Munk College Kaj Munkweg 3, 2131 RV Hoofddorp

Aanmelden
Laat ons weten of u komt via deze link. De toegang is gratis.

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets Young Sustainable!