vrijdag 21 december 2018

Gemeente Haarlemmermeer haalt Chad Frischmann naar Nederland

De gemeente Haarlemmermeer haalt Chad Frischmann naar Nederland. Op 30 januari houdt de Amerikaanse onderzoeker de zogenoemde 1852-lezing, die sinds 2016 jaarlijks wordt uitgesproken. Frischmann gaat daarbij in op zijn werk om het broeikaseffect om te keren. Hij is als onderzoeker, auteur en mede-initiatiefnemer betrokken bij Drawdown, een project dat honderd concrete oplossingen presenteert om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De titel van de lezing verwijst naar het jaar waarin het Haarlemmermeer is drooggelegd. Het doel van de lezing is om de pioniers van nu, gericht op een duurzame toekomst, in de schijnwerpers te zetten. Tijdens de bijeenkomst op 30 januari wordt ook de Cruquius Penning uitgereikt aan iemand die in het afgelopen jaar op een positieve manier een stempel heeft gedrukt op thema’s rond duurzaamheid. Het boek Drawdown is onlangs in een Nederlandse vertaling uitgekomen.

Programma 30 januari 2019
Het programma van de 1852-lezing en de uitreiking van de Cruquius Penning is te vinden op de website van de 1852-lezing.