13 september 2012
Hoofddorp beter bereikbaar met dubbele Taurusavenue
Nieuwe verbindingsweg
“We realiseren hiermee een hoge prioriteit van het Haarlemmermeers Deltaplan Bereikbaarheid”, stelt wethouder Michel Bezuijen (mobiliteit). De verkeersdrukte op de Kruisweg was hem en anderen al lang een doorn in het oog. “Hoofddorp wordt niet alleen veel beter bereikbaar; in de spits scheelt het automobilisten die heen en terug via de Kruisweg naar de A4 rijden, dagelijks 10 minuten. In totaal een besparing van 880 file-uren per dag.”

Duurzaam ontwerp
In het ontwerp voor de nieuwe Taurusavenue door Beukenhorst zijn zoveel mogelijk duurzame aspecten opgenomen. Arie Slagmolen, projectleider van de ontwerpfase: “Er komt bijvoorbeeld reflecterend, licht asfalt. Dat doen we omdat het licht dan weerkaatst en we de stroomsterkte van de ledverlichting kunnen dimmen. Dat scheelt 50% in de energielasten. In de middenberm van de weg komt een dubbele bomenrij en een grondwal met bloemrijk gras om het fijnstof te reduceren. De weg is ook ingepast in de groenvoorzieningen in het gebied. Langs de weg loopt bijvoorbeeld een vaart met een groene kade met sedum-beplanting. Ook de sedum haalt de fijnstof uit de lucht. De groene kade is zelfs genomineerd voor de Dutch Green Building Award. Daarnaast komen er oversteekmogelijkheden voor voetgangers, goede verbindingen met het station en de nieuwe P&R en ook naar de bedrijven op Beukenhorst en Park 20|20. Het ontwerp van de nieuwe stadsontsluitingsweg is echt maatwerk en zal een blijvend visitekaartje voor Hoofddorp worden.”

De oplevering inclusief beplanting staat gepland voor eind 2013. De realisatie is mogelijk door subsidies van Stadsregio Amsterdam en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Voor meer info: www.haarlemmermeer.nl/deltaplanbereikbaarheid.


terug naar overzicht