14 november 2014
Hybride aggregaat reduceert 100.000 kg CO2
De Esaver is een ketensamenwerking tussen leverancier Bredenoord en Dura Vermeer. Het concept van de Esaver bestaat uit een standaard aggregaat met daaraan een accupakket en powermanagement gekoppeld. De stroomvraag wordt bij kleine vermogens geleverd vanuit het accupakket en bij grote stroomvraag start het aggregaat op. Ook als de accu bijna leeg is, wordt het aggregaat automatisch gestart en voedt het aggregaat op vol vermogen het accupakket. Vervolgens wordt het aggregaat weer automatisch stil gezet

De sinds vorig jaar in gebruik genomen hybride aggregaat Esaver heeft in 2014 al een besparing van 100.000 kg CO2 opgeleverd. Door het accupakket en powermanagement van de Esaver is de hoeveelheid niet gebruikte brandstof 32.000 liter..

ln de pilotfase is duidelijk geworden dat het belangrijk is om naar het stroomafnameprofiel te kijken. Als vuistregel kan men stellen: inzet loont bij continue lage stroomafname met af en toe een grotere afname. Vooral bij de kantoorunits op de bouwplaats kan veel brandstof bespaard worden wat bijdraagt aan een duurzame, schone bouwplaats.


terug naar overzicht