24 oktober 2017

Tegenstroom wéér groenste energieleverancier van Nederland

In het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond, Wise, Greenpeace en Natuur & Milieu is Tegenstroom opnieuw als groenste energieleverancier gekozen. In de ranglijst staat het energiecollectief waarmee Tegenstroom samenwerkt voor de inkoop van stroom en gas, bovenaan met het klinkende cijfer 10. Overstappers krijgen in oktober een boekenbon van 25 euro. Alle stroomleveranciers zijn beoordeeld op vier bedrijfsonderdelen: investeringen en desinvesteringen in stroomopwekking, eigen productie van stroom, inkoopbeleid en levering van stroom.

Eigen energiebedrijf
Andrea van de Graaf, directeur: “We moeten af van fossiel en overstappen op schone energie. Al dat getreuzel in Den Haag, wij wachten er niet op. In Haarlemmermeer hebben we een jaren geleden ons eigen energiebedrijf opgericht. Met deze eerste plek in de ranglijst laten we zien dat Tegenstroom een professionele energieleverancier is. Als alle Haarlemmermeerders overstappen, brengen we samen de overgang van vieze naar schone energie in een stroomversnelling. Overstappen op groene energie is met afstand de makkelijkste manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Met een paar muisklikken is het gebeurd. Meer houdt overstappen echt niet in. En nee, je kan echt niet zonder elektriciteit of gas komen te zitten."

Gemeente aandeelhouder
Tegenstroom is een professionele leverancier van stroom én gas, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer. Tegenstroom is de groenste leverancier van Nederland en heeft geen winstoogmerk. Tegenstroom adviseert en investeert in lokale opwekking van schone energie in de polder. Als klant draag je dus direct bij aan de transitie naar een schone, toekomstbestendige energievoorziening in Haarlemmermeer, onafhankelijk van minder stabiele regio’s in de wereld. Stroom en gas koopt Tegenstroom in met het energiecollectief om (voorheen Duurzame Energie Unie). In de ranking wordt Tegenstroom vertegenwoordigd door om, Tegenstroom is om.

 
terug naar overzicht


Deel dit