25 oktober 2017

Gemeente Haarlemmermeer en Park 20|20 finalisten van ABN AMRO Awards

De gemeente Haarlemmermeer is finalist van de beste circulaire regio van de ABN AMRO Circular Economy Awards. PARK 20|20 is finalist van deze Awards in de categorie werklocaties. De wedstrijd voor de beste circulaire werklocaties en regio’s is uitgeschreven door ABN AMRO, het mediaplatform BT, Stadszaken.nl. Breng je stem uit De winnaar in elke categorie wordt via een stemming bepaald. Stemmen op één van de finalisten kan op de website van het BT-congres. Op 2 november worden de winnaars bekendgemaakt in een bijeenkomst op Lelystad Airport. 

De juryleden Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen), Ton Bastein (TNO), Gerard Roemers (Metabolic, afgelopen juni één van de genomineerden voor de SHARE Award), Christiaan Kuipers (Urgenda) en Bert Krikke (4thecity) hebben gezocht naar voorbeeldprojecten op het gebied van de circulaire economie. Uit de inzendingen die daarop volgden, is een selectie gemaakt op basis van vooraf vastgestelde criteria als circulariteit in visie en organisatie, omgang met faciliteiten, energie en afval, en gezondheid. 

Van de gemeente Haarlemmermeer vindt de jury dat stevige ambities consequent worden meegenomen in de aanbestedingen en op basis daarvan keuzes worden gemaakt. De jury ziet PARK 20|20 als een circulair bedrijvenpark dat een duurzaam, energiezuinig en aangenaam werkklimaat voor ondernemer en werknemer centraal stelt.

Vestigingsklimaat
Juryvoorzitter Cees-Jan Pen, lector bij Fontys Hogescholen: "Het is mooi om te zien dat zoveel werklocaties en regio’s al bezig zijn met de circulaire economie en dit nadrukkelijk zien als versterking van het vestigingsklimaat. Wij zijn blij dat er uit de vele goede initiatieven in het land ook zeer goede inzendingen zijn binnengekomen. Alle genomineerden kunnen concrete resultaten koppelen aan een goed doordacht beleid. Wil je een sterke economie bouwen op de lange termijn dan is de omschakeling naar de circulaire economie in onze ogen een must. Economie en duurzaamheid versterken elkaar."

 
terug naar overzicht


Deel dit