maandag 16 maart 2020

VERPLAATST | SHARE Meets Groot Schiphol Bereikbaar

Gezien de risico’s op verspreiding van het coronavirus is in overleg met de locatie ALD Automotive besloten SHARE Meets van 25 maart niet te laten doorgaan. De bijeenkomst wordt verzet naar een datum in juni. Programma en sprekers blijven dan zoveel mogelijk gelijk. Zodra de datum bekend is ontvangt u een nieuwe uitnodiging.

Thema: Groot Schiphol Bereikbaar 
In Groot Schiphol Bereikbaar bundelen Schiphol Group, provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, SADC, het Ministerie van I&W en de gemeente Haarlemmermeer hun krachten. Met o.a. verbeteringen aan de infrastructuur, een ruim aanbod aan alternatieve vervoersmiddelen en campagnes om bijvoorbeeld de fiets te stimuleren en aantrekkelijke activiteiten in het gebied te organiseren waardoor forenzen buiten de spits kunnen reizen. Welke ambities en kansen zijn er zodat het gebied aantrekkelijk is én blijft voor werknemers en werkgevers?

Programma
14.00   Ontvangst

14.30  Welkom door moderator Ilknur Dönmez, gemeente Haarlemmermeer

14.40 Marja Ruigrok, wethouder Economie & Innovatie Haarlemmermeer
Werken aan Groot Schiphol Bereikbaar in Haarlemmermeer. 

14.50 Mirjam de Keizer, programmamanager Groot Schiphol Bereikbaar
In Groot Schiphol werken 100.000 mensen, waarvan 67% met de auto komt. Er worden nieuwe bedrijfs- en woonlocaties ontwikkeld. Het aantal forenzen – en daarmee de mobiliteit – blijft komende jaren toenemen. Hoe zorgen we voor een bereikbaar en leefbaar Groot Schiphol? Hoe kunnen we flexibeler, slim én duurzamer met onze mobiliteit omgaan?

15.05 Workshop 1 | CASE - Danone van Schiphol naar Hoofddorp
De Franse multinational Danone verhuisde haar Global Head Quarter met 1.800 medewerkers van WTC Schiphol naar Hoofddorp, Beukenhorst- Zuid. De nieuwe locatie heeft 180 parkeerplaatsen, terwijl de vorige meer dan 350 plekken had. De verhuizing vroeg om een radicaal nieuwe benadering van mobiliteit. In deze workshop nemen we umee. Hoe heeft Danone dit aangepakt? Welke plannen zijn er met buren Asics en Fluor?

15.35 Workshop 2 | Groot Schiphol Bereikbaar – Welke kansen zijn er?
In de regio Groot Schiphol worden verschillende activiteiten ontwikkeld om de verkeersdruk te verminderen, door vaker anders of buiten de spits naar het werk te reizen. In deze workshop nemen we u mee in wat er voor werkgevers en werknemers gebeurt, wat er op stapel staat en waar uw kansen liggen om bij te dragen aan een bereikbaar en leefbaar Groot Schiphol.

16.10 Maurits Schaafsma, Urban planner Royal Schiphol Group - The future of Urban and Global Mobility
Het Masterplan Groot Schiphol Bereikbaar 2050 richt zich op slim, schoon en snel. Welke ideeën gaan we inzetten om de bereikbaarheid en mobiliteit te verbeteren?

16.25 Jeroen Kruisweg, CEO ALD Automotive - Duurzame en flexibele mobiliteit
ALD Automotive transformeert van autoleasemaatschappij naar aanbieder van totale mobiliteit voor zowel het bedrijf, het individu als het hele gezin. Hoe kunnen we meer keuzevrijheid bieden, kosten besparen en CO2 verlagen? Ervaar de nieuwste innovatieve trends en ontwikkelingen en een frisse blik op het gebied van mobiliteit.

16.40 Panelgesprek met de zaal: “Hoe denkt u over bereikbaarheid?” Over kansen, belemmeringen, uitdagingen o.l.v. moderator Ilknur Dönmez met Jeanet van Antwerpen directeur SADC en André van den Berg CCO Royal Schiphol Group.

16.55 Afsluiting door Ilknur Dönmez

17.00 Netwerkborrel 

18.00 Einde

Locatie
ALD Mobility Experience Centre, Hoeksteen 60 in Hoofddorp 

Aanmelden
Het is helaas niet meer mogelijk om kaarten te reserveren. SHARE Meets Groot Schiphol bereikbaar is volgeboekt.

Op de foto: De elektrische Cirkellijn Schiphol-Rijk (181) rijdt op een groot deel van de luchthaven Schiphol. Foto: Wim Hollemans.