woensdag 06 mei 2020

UITNODIGING | SHARE Meets DIGITAAL - Groot Schiphol Bereikbaar wo 20 mei 2020 15.00 – 16.15 uur

Graag nodigen wij je uit voor SHARE Meets Groot Schiphol Bereikbaar op woensdag 20 mei. Het gaat ditmaal om een digitale bijeenkomst. De oorspronkelijke bijeenkomst (25 maart) werd vanwege de corona maatregelen geannuleerd. Het programma is daarom aangepast; het gaat over het nu en over de toekomst. Welke pijnpunten legt de coronacrisis bloot? Maar ook: welke nieuwe initiatieven levert het op? Wat willen we voortzetten en wat kan anders?

In Groot Schiphol Bereikbaar bundelen Schiphol Group, provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, SADC, het Ministerie van I&W en de gemeente Haarlemmermeer hun krachten. Met onder andere een ruim aanbod aan alternatieve vervoersmiddelen en campagnes waardoor forenzen buiten de spits kunnen reizen. Welke ambities en kansen zijn er zodat het gebied aantrekkelijk is én blijft voor werknemers en werkgevers? Wat voor impact heeft de coronacrisis op reisgedrag en de bereikbaarheid. Levert het ook nieuwe inzichten op?

Programma
15.00  Start en welkom door moderator Ilknur Dönmez, gemeente Haarlemmermeer

15.05 Marja Ruigrok, wethouder Economie & Innovatie Haarlemmermeer Werken aan Groot Schiphol Bereikbaar in Haarlemmermeer in de huidige situatie.

15.10 Mirjam de Keizer, programmamanager Groot Schiphol Bereikbaar
In Groot Schiphol werken 100.000, waarvan 67% met de auto komt. Er worden nieuwe bedrijfs- en woonlocaties ontwikkeld. Het aantal forenzen – en daarmee de mobiliteit – blijft komende jaren toenemen. Hoe zorgen we nu en na de Lock down voor een bereikbaar en leefbaar Groot Schiphol? Hoe kunnen we flexibeler, slim én duurzamer met onze mobiliteit omgaan?

15.20 CASE - Danone van Schiphol naar Hoofddorp
De Franse multinational Danone verhuisde haar Global Head Quarter met 1.800 medewerkers van WTC Schiphol naar Hoofddorp, Beukenhorst-Zuid. De nieuwe locatie heeft 180 parkeerplaatsen, terwijl de vorige meer dan 350 plekken had. De verhuizing vroeg om een radicaal nieuwe benadering van mobiliteit. In deze case nemen we je mee. Hoe heeft Danone dit aangepakt? Welke plannen zijn er met buren Asics en Fluor?

15.35 Maurits Schaafsma, Urban planner Royal Schiphol Group The Future of Urban and Global Mobility
Het Masterplan Groot Schiphol Bereikbaar 2050 richt zich op slim, schoon en snel. Welke ideeën gaan we inzetten om de bereikbaarheid en mobiliteit te verbeteren? 

15.50 Jeroen Kruisweg, CEO ALD Automotive - Duurzame en flexibele mobiliteit
ALD Automotive transformeert van autoleasemaatschappij naar aanbieder van totale mobiliteit voor zowel het bedrijf, het individu als het hele gezin. Hoe kunnen we meer keuzevrijheid bieden, kosten besparen en CO2 verlagen? Ervaar de nieuwste innovatieve trends en ontwikkelingen en een frisse blik op het gebied van mobiliteit.

16.00 Panelgesprek met de zaal: “Hoe denkt u over bereikbaarheid?” Over kansen, belemmeringen, uitdagingen o.l.v. moderator Ilknur Dönmez met Jeanet van Antwerpen CEO SADC, André van den Berg CCO Royal Schiphol Group, Petra Tiel manager Public Affairs VNO-NCW en Marja Ruigrok, wethouder gemeente Haarlemmermeer.

16.10 Afsluiting door Ilknur Dönmez

Aanmelden
Wil je hier bij aanwezig zijn? Meld je aan via deze link. Deelname aan de SHARE Meets bijeenkomst is gratis.
Na aanmelding ontvang je kort voor de bijeenkomst een vergaderverzoek voor digitale deelname.

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets Digitaal op woensdag 20 mei!

Met vriendelijke groet,

Founders SHARE Haarlemmermeer

Marja Ruigrok
Denise Pronk
Age Vermeer
Mart Pfeiffer
Danielle Strating-Geijteman
Jozien van der Wal
Laurens Schenk

Gemeente Haarlemmermeer
Royal Schiphol Group
Dura Vermeer
Rabobank Regio Schiphol
Rabobank Metropool Regio Amsterdam
SADC
Schenk Makelaars

Op de foto: De elektrische Cirkellijn Schiphol-Rijk (181) rijdt op een groot deel van de luchthaven Schiphol. Foto: Wim Hollemans.