10 september 2013
Schiphol Trade Park doet mee met de Dutch Green Building Week 2013
Het thema voor de Dutch Green Building Week 2013 is GREEN MEANS BUSINESS. Op 20 september organiseert Schiphol Trade Park een event over BREEAM-NL-gebiedscertificering, circulaire economie, BioBased Economy en de rol van Olifantsgras als game changer. Op deze middag krijgt de bezoeker inzicht in hoe duurzaam bouwen niet alleen maar iets oplevert voor de maatschappij, maar ook voor de eigen business.

Circulaire economie
De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die na verbruik worden vernietigd.

BioBased Economy
In een BioBased Economy worden grondstoffen vervaardigd uit de levende natuur. Olifantsgras is goed voorbeeld hiervan en wordt gezien als game changer. Schiphol Trade Park werkt actief samen met een aantal lokale, nationale en internationale partijen aan de ontwikkeling van een BioBased Economy in het gebied. In de Schiphol regio biedt dit gewas zelfs extra voordelen op het gebied van vogelwerendheid, CO2 afvang, geluidsreductie en toename biodiversiteit. Hiermee bied het economische, sociale en ecologische meerwaarde.


terug naar overzicht