26 mei 2015
Inschrijving SHARE Award 2015 tot 22 juni
Ondernemingen in Haarlemmermeer kunnen zichzelf of collega bedrijven aanmelden voor de SHARE Award 2015. Deze prijs is een blijk van erkenning en stimulering voor een bedrijf uit de regio Haarlemmermeer dat opvalt op het gebied van duurzame initiatieven en kansen. Aanmelden kan tot 22 juni via share@haarlemmermeer.nl. De SHARE Award 2015 wordt uitgereikt tijdens het achtste SHARE congres na de zomer.

De SHARE Award wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Vorig jaar won de Miscanthus Groep de prijs: een samenwerkingsverband van agrariërs die rond Schiphol Olifantsgras telen. Dit gras heeft een hoge energetische waarde en kan daardoor als brandstof dienen. Daarnaast kunnen er producten als papier en plastic van worden gemaakt. Bovendien neemt het gras veel CO2 uit de lucht op én blijven ganzen weg op plekken waar olifantsgras staat. SHARE Award winnaars van eerdere jaren zijn Nijssen Recycling BV (2013), Park 20|20 (2012), Shell Thiocrete (2011) en Joost Valk Architectuur (2010).

SHARE HAARLEMMERMEER Congres
Tijdens het achtste SHARE congres staat de circulaire economie centraal: een economie waar het draait om sluitende kringlopen, onder andere op het gebied van water, energie en grondstoffen. Daarnaast biedt SHARE dit jaar een podium voor start ups in de circulaire economie. Tijdens de SHARE OPEN SPACE SESSIES  pitchen twintig speciaal geselecteerde start ups  hun business cases  en vindt match making plaats tussen starters en ervaren ondernemers.

SHARE Haarlemmermeer
SHARE staat voor Sustainable Haarlemmermeer Real Estate en is een initiatief van de Haarlemmermeerse wethouders John Nederstigt en Adam Elzakalai en het bedrijfsleven. Doel is het samen brengen en delen van visies, kennis en ervaring op het gebied van circulaire economie en het inspireren van bedrijven om hier deel van uit van te maken. De founders van SHARE 2015 zijn Rabobank regio Schiphol, Schiphol Area Development Company (SADC), Schiphol Group, Bouwland, Schenk Makelaars, Dura Vermeer en gemeente Haarlemmermeer.

Voor meer informatie en criteria: www.sharehaarlemmermeer.nl/award

 


terug naar overzicht