10 september 2013
Campagne Groenste idee 2013 van start
Wethouder John Nederstigt over dit initiatief: "In Haarlemmermeer willen we de hele samenleving verduurzamen. Dat doet de gemeente niet alleen, maar samen met bedrijven, instellingen en inwoners. Het groenste idee is erop gericht om goede, duurzame ideeën van Haarlemmermeerders een kans te geven. Door ideeën uit de samenleving te realiseren, versterken we duurzaam denken en doen in deze gemeente. Heeft u een goed idee? Dien hem dan in.”

Crowdfunding
De acht beste inzendingen gaan een deel van de benodigde financiering binnenhalen via crowdfunding. Daarbij investeert een grote groep mensen (een ‘crowd’) individueel een geldbedrag(je). Daarmee kan een project of onderneming gefinancierd worden. De acht initiatiefnemers ontvangen ter voorbereiding een workshop crowdfunding van One Planet Crowd.

Plannen indienen, maak kans op een elektrische scooter!
Iedereen met een goed groen plan kan dat indienen via www.groensteidee.nl. Wie dat doet voor 1 oktober maakt kans op een elektrische scooter. Voorwaarden zijn onder meer dat een plan aantoonbaar bijdraagt aan CO2-reductie en/of energieopwekking en dat het zichtbaar is voor andere mensen. Bovendien moet een indiener het plan ook zelf, al dan niet samen met een andere partij, gaan uitvoeren. Op 1 november is de sluitingsdatum voor het indienen van ideeën. Op de site staan alle voorwaarden op een rij. Een vakjury selecteert in november maximaal acht projecten.

Meer info: www.groensteidee.nl


terug naar overzicht