16 mei 2014
Samenwerking voor duurzaam Haarlemmermeer
Coöperatieve windenergievereniging Meerwind UA (Meerwind) en Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer (NMCH) hebben een samenwerkingsovereenkomst om duurzaamheid in Haarlemmermeer en omgeving te bevorderen door het gebruik van duurzame energie te stimuleren.
Meerwind en NMCH blijven onafhankelijke organisaties, maar zetten vanaf nu structureel samen projecten op, delen expertise en ondersteunen elkaar. Ook zien de beide organisaties mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van het beantwoorden van vragen van bewoners en bedrijven en bij het organiseren van voorlichtings- en informatiebijeenkomsten. De samenwerking biedt bovendien mogelijkheden om de expertise en het netwerk van beide organisaties optimaal te benutten in de gezamenlijke ambitie Haarlemmermeer duurzamer te maken.

De samenwerkingsovereenkomst is een logische volgende stap na de eerste samenwerking in 2013. Toen werkten beide organisaties aan een project met het voortgezet onderwijs over windenergie, dat georganiseerd werd door NMCH, terwijl deskundigen van Meerwind de gastlessen verzorgden en het project financierden.
Draagvlak voor duurzame energie

Directeur van NMCH Arjanne Lagendijk ziet veel kansen: “Door intensief samen te werken kunnen we veel meer draagvlak scheppen voor duurzame energie in Haarlemmermeer en omgeving. Als NMCH zetten wij mensen aan tot duurzaam gedrag door daarover eerlijke informatie te geven. Meerwind richt zich vooral op de verduurzaming van de energievoorziening. Op het snijvlak vinden we elkaar.” Voorzitter Bert van Noord is niet minder verguld: “Samen kunnen we meer. Ik stel me voor dat we met schoolklassen onze windmolens bezoeken. Het maakt echt wel indruk als je bij zo’n grote windturbine staat, en dan beklijft alles wat je leert ook beter.”

Bron: www.nmch.nl


terug naar overzicht