29 januari 2013
Meerwind vertienvoudigt haar Windenergie in Haarlemmermeer
De twee windturbines worden naar verwachting medio mei 2013 in bedrijf gesteld. De totale hoeveelheid energie die Meerwind vanaf mei 2013 op duurzame wijze verwacht op te wekken bedraagt op jaarbasis 7,8 á 8,0 miljoen kWh per jaar. Goed voor de elektriciteitsbehoefte van 2500 huishoudens. En dat scheelt jaarlijks 1,6 miljoen kubieke meter aardgas of 1,7 miljoen liter stookolie. Oftewel 4,3 miljoen kilo C02 -uitstoot.

Bekostiging project
De bouw van de twee turbines is mogelijk gemaakt door een lening via de Triodosbank, een forse bijdrage van eigen leden (1,2 miljoen) en een bijdrage van het de dag daarvoor door de gemeenteraad officieel opgerichte Duurzaam (energie) Bedrijf Haarlemmermeer.

Bert van Noord, voorzitter Meerwind: “Wij zijn trots dat wij in deze tijd van economische tegenwind toch de financiering rond hebben gekregen. Meerwind wil een bijdrage leveren aan het verminderen van ons  CO2verbruik. Met deze twee molens wordt Nederland weer wat duurzamer en dragen we bij aan de grote ambities die dit nieuwe kabinet heeft gesteld.”

Wethouder duurzaamheid John Nederstigt is groot voorvechter van een duurzaam Haarlemmermeer. Niet alleen door de gemeente zelf, maar juist met inwoners en bedrijven. ”Ik ben trots dat Meerwind het eerste project is van het Duurzaam (energie) Bedrijf Haarlemmermeer, direct één dag na het verwachte besluit van de gemeenteraad.” 

Voor meer informatie: www.meerwind.nl


terug naar overzicht