11 maart 2010
SHARE 2010 - wederom succesvol!
Op maandag 15 februari vond voor de derde keer SHARE plaats, hét duurzame netwerk evenement voor iedereen die concreet wil werken aan een duurzame regio. Op de agenda stonden inspirerende sprekers zoals prof. dr. Wubbo Ockels en Aart van Veller. Uit alle enthousiaste reacties is gebleken dat ook dit jaar SHARE weer een groot succes was. Vooral het nieuwe element SHAREWORKS werd bijzonder gewaardeerd, meer dan 300 deelnemers wisselden tijdens dit nieuwe onderdeel duurzaamheidsinitiatieven uit. Ook voor de bedrijfsbezoeken is al veel animo.

Thema van SHARE 2010 was The Age of Smart - samen slimmer! Geen doemscenario's over een wereld die vergaat, maar gewoon doen. Wat zijn de kansen en mogelijkheden? Hoe werken we samen? Hoe zijn we samen slimmer? Dagvoorzitter Frènk van der Linden vroeg stevig door en zorgde daarmee voor een prikkelend en inhoudelijk ijzersterk programma.

De opening werd verricht door de wethouders Arthur van Dijk, Economische Zaken, en Herman Tuning, Milieu (op de foto respectievelijk links en rechts). Zij maakten duidelijk dat de Haarlemmermeer vooroploopt met duurzame initiatieven. Tegelijkertijd zijn de bestuurders van mening dat duurzaamheid de nieuwe standaard moet zijn. In tegenstelling tot de boodschap van de schokkende klimaatfilm 'The Age of Stupid' zijn zij ervan overtuigd dat in deze gemeente al hard wordt gewerkt aan positieve duurzame initiatieven door zowel de lokale overheid als het bedrijfsleven. Nú duurzaam innoveren werpt vruchten af voor de toekomst. Zowel op milieugebied als op het gebied van economische innovatie. Deze duurzame kennis delen, zoals tijdens SHARE, schept kansen voor een duurzame toekomst. De wethouders kondigden hiermee 'The Age of Smart' aan bij de opening van de derde editie van SHARE.

Kijk hier voor de presentaties en foto's van SHARE 2010.


terug naar overzicht