30 januari 2014
Lokale producten binnenkort op Schiphol verkrijgbaar?
Boer Bos is op dit moment bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar de kansen voor een verkooppunt  voor lokale verse voedselproducten in het kantoorgebouw ‘The Base’ op Schiphol Centrum. Het gaat hierbij dus niet om een winkel in de terminal maar op het businesspark van Schiphol op loopafstand van de terminal waar dagelijks duizenden mensen werkzaam zijn bij bedrijven zoals Microsoft, Cargill, Douane, Randstad en de Schiphol luchthavenorganisatie zelf.

Paul Bos hierover: ‘Wat ons betreft is er ruimte voor een dergelijke ‘winkel’ om via voedsel nieuwe verbindingen te maken tussen de hier gevestigde bedrijven, de mensen die daar werken én de boeren en tuinders in de regio. Wij denken dat daar veel kansen liggen. De eerste reactie is dat er in die internationale wereld behoefte is aan een ‘local flavour’. Nu is het zaak om de haalbaarheid van de exploitatie te onderzoeken’. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Corine den Hamer, werkzaam bij Schiphol Real Estate.

The Base, het voormalige Triport-gebouw, wordt voor ‘Schipholwerkers’ het kloppend hart van Schiphol Centrum. De plek waar je naartoe gaat om te lunchen of een goede kop koffie te drinken, waar je met mensen afspreekt en waar je tal van voorzieningen vindt die het leven makkelijker maken.

Voor meer informatie www.schiphol.nl/thebase en www.boerbos.nl


terug naar overzicht