16 mei 2014
The Waste Transformers uit Haarlemmermeer in top 5 voor KLM Green Aruba Challenge
Op vrijdag 9 mei nam The Waste Transformers deel aan de KLM Aruba Green Challenge. In de Challenge wedijveren tientallen groene initiatieven om in samenwerking met KLM en de Arubaanse overheid een baanbrekend groen concept te demonstreren. The Waste Transformers is nu één van de vijf winnaars die in het weekend van 17-18 mei hun concept zullen presenteren in het bijzijn van o.a. Mike Eman, Minister-President van Aruba. The Waste Transformers ziet bijzondere kansen om Aruba te helpen hun duurzame ambities waar te maken door zich primair te richten op het afval van cruiseships, resorts, luchthaven en ziekenhuis.

The Waste Transformers plaatst en investeert in lokale, gedecentraliseerde oplossingen voor afval. De installaties van The Waste Transformers verwerken afval dáár waar het geproduceerd wordt en genereren energie, dáár waar het nodig is. Met aantrekkelijke bedrijfsmodellen laat The Waste Transformers zien dat bij lokale afvalverwerking ecologie en economie hand in hand kunnen gaan.
Het vervoer van afval brengt een enorm afvaltransport met zich mee. Intergemeentelijk vervoer van afval bedraagt in Nederland alleen al 86.000 kilometer, met een bijbehorende uitstoot van 177.374 ton CO2. Afval, voornamelijk bestaand uit water, wordt over lange afstanden versleept in dieseltrucks om uiteindelijk verbrand te worden in vervuilende afvalverbrandingsinstallaties. The Waste Transformers, gevestigd in Enginn Haarlemmermeer, heeft een betere, goedkopere en groenere oplossing.


Meer informatie: www.thewastetransformers.com en www.enginn.nl/nl/startups

terug naar overzicht