01 november 2009
ACT Beste Bedrijventerrein 2009
Volgens de 24-koppige vakjury, bestaande uit experts van onder meer gemeenten, ontwikkelaars, adviesbureaus en het onderwijs, biedt ACT een “breed, innovatief en uitdagend perspectief waarbij verder gekeken wordt dan de eigen grenzen. De breedheid uit zich bijvoorbeeld doordat dit plan niet alleen naar het terrein zelf kijkt, maar ook de bovenliggende infrastructuur omvat.” De prijs werd tijdens het congres in ontvangst genomen door Arthur van Dijk (voorzitter ACT/gemeente Haarlemmermeer): ,,De ambities voor ACT zijn gesteld, dat bewijst de award die we nu hebben gewonnen. Vier jaar hard werken aan een duurzame toekomst.”

Categorieën
De verkiezing Beste Bedrijventerrein van Nederland wordt georganiseerd door het tijdschrift Bedrijventerrein. De verkiezing is verdeeld in drie categorieën: Bestaand, Plan (nieuw en herstructurering) en Geherstructureerd. Er hadden zich 121 bedrijventerreinen aangemeld. ACT was samen met de terreinen Binckhorst (Den Haag) en Rithmeesterpark (Breda) genomineerd in de categorie Plan.

Amsterdam Connecting Trade (ACT)
ACT wordt een nieuw logistiek knooppunt ten zuiden van luchthaven Schiphol. ACT bestaat uit drie bedrijventerreinen met in totaal 220 hectare uitgeefbare grond. Ook het Geniepark, gelegen aan weerszijde van de Geniedijk, maakt onderdeel uit van ACT. Met de ontwikkeling van ACT werkt de Schipholregio aan het behoud van haar positie als belangrijk internationaal logistiek centrum. ACT is een initiatief van AM, Gemeente Haarlemmermeer, Provincie Noord-Holland, Schiphol Group, Hoogheemraadschap van Rijnland en Schiphol Area Development Company (SADC). De totale investeringskosten in ACT bedragen 3 miljard euro.

Op de foto ziet u de winnaars van de diverse categorieën, met geheel links Arthur van Dijk.


terug naar overzicht