01 april 2009
SHARE 2009 groot succes!
Maandag 30 maart heeft voor de tweede keer het vastgoedevenement SHARE plaatsgevonden, met als thema: Pure winst! - het rendement van duurzaamheid. De opkomst was hoog, maar liefst rond de 300 mensen kwamen op deze stralende voorjaarsmiddag naar Vijfhuizen om het evenement bij te wonen.

Het plenaire deel is verzorgd door Jan Rotmans, Urgenda-directeur en hoogleraar Duurzaamheid en door Friso de Zeeuw, directeur Nieuwe Markten van Bouwfonds Ontwikkeling. Beide gaven een presentatie en hun visie op Haarlemmermeer: hoe heeft deze regio zich ontwikkeld en wat zijn de verbeterpunten voor duurzaamheid? Zo hebben zij onder andere ideeën voor de Westflank (drijvende huizen, huizen die zelf in hun energiebehoefte voorzien), het Park van de 21e eeuw (biologische boeren in het gebied,  volkstuintjes, fiets- en wandelpaden) en ACT (windmolens en schapen op de daken).

Tijdens het onderdeel SHARENewz toonden Marjan Minnesma en Paul Bos van Bouwland/Urgenda aan de hand van korte filmpjes een aantal aansprekende lokale en internationale projecten waarbij met duurzame oplossingen al winst wordt behaald.  De sponsoren waren met een stand aanwezig en deze zijn goed bezocht. Ook was er voldoende ruimte en gelegenheid om te netwerken. Om het plaatje compleet te maken, zijn na afloop van de presentaties hapjes geserveerd, samengesteld uit biologische streekproducten.

Op de pagina SHARE Event kunt u een reportage bekijken die AT5 van het evenement heeft gemaakt en de presentaties van o.a. Jan Rotmans en Friso de Zeeuw downloaden.


terug naar overzicht