13 september 2012
Duurzame dinsdag prijzen op 4 september 2012
GasTerra Energy Challenge € 1.000,-
Het klimaatdebat: de scepticus versus de gelover –Frank Rietdijk - Utrecht

In een lagerhuis-achtige zetting, worden de twee kampen (klimaat scepticus en klimaat gelover) tegenover elkaar gezet. Beide kampen aangevoerd door een expert. Einddoel is een interessant en leerzame discussie waarbij men vrij is om zelf stelling te nemen.

Rabobank Jongerenprijs (
WavEnergy –Bart Fluit, Robert de Bruijne, Wouter Boot– Kapelle


WavEnergy is elektriciteit opwekken uit golven. Door een luchtkussen met dynamo’s over een schuine plaat te laten rijden. De schuine plaat zorgt ervoor dat de golven hoger worden, waardoor er veel elektriciteit wordt opgewekt.

Syntens co-creatie prijs (ondersteuning bij het ontwikkelen van het initiatief)

Kromkommer –Jente de Vries , Lisanne van Zwol- Rotterdam

Kromkommer levert groenten, zoals kromme komkommers, tweebenige wortels of kronkelige courgettes.  Daarmee verkleinen ze de afvalberg van verspilde groenten, gaan ze bewuster om met eten en genieten we van lekkere en bijzondere groenten uit de omgeving.

Ernst & Young ‘koffer van de toekomst’
1.000.000 druppels –Sander Haas- Almelo

1.000.000 is een initiatief dat 1.000.000 mensen bewuster maakt van hun rol in duurzaamheid, door mensen wekelijks een duurzame tip te sturen die ze zelf kunnen toepassen.

Dutch (masterclass sociaal ondernemerschap)
SnappCar -Victor van Tol- Utrecht

Via SnappCar particulier je auto verhuren aan anderen en daarmee een deel van je autokosten terugverdienen. Particulier auto delen zorgt ook voor sociale cohesie in de buurt en leidt aantoonbaar tot milieuvoordelen doordat er minder auto’s worden geproduceerd en er minder worden gereden.

Bron: www.duurzamedinsdag.nl


terug naar overzicht