18 juni 2013
Founders SHARE gaan vooruit naar vroeger
Passend bij dit toepasselijke thema in tijden van recessie dit jaar dus niet nog meer bezoekers en nog meer weelde, maar een beperkt aantal plaatsen en een sober, maar ijzersterk programma. Terug naar waar het daadwerkelijk om gaat: het stimuleren van het duurzaamheidsdenken in Haarlemmermeer. Maar ook back to basic als het gaat om het zoeken naar duurzame oplossingen. Terug naar de natuur, terug naar de basis. Zelf lieten de founders ook zien het niet alleen bij het praten over duurzaamheid te laten.

Van de Greenlease en het elektrisch autogebruik door Rabobank Regio Schiphol, de pop-up huisvesting van duurzaam karton ontwikkeld door Schiphol Real Estate en het klimaatbestendig bouwen van Dura Vermeer tot het voorzien van 3000 woningen van zonne-energie door de gemeente en de door Schenk Makelaars geïnitieerde projecten De Beuk Erin en Kantorenloods; stuk voor stuk voorbeelden van duurzame realiteit. Maar ook het experimenteren met het planten van olifantengras op de door SADC verpachte landbouwgrond, de ENGINN voor start ups en de door Bouwland geleverde aardappelen aan Schiphol laten zien dat er van duurzame samenwerking in onze gemeente volop sprake is.

“Projecten die rechtstreeks de samenleving helpen”, concludeerde Paul Bos van Bouwland treffend. “Op deze manier hoeft duurzaamheid ook niet duurder te zijn. Het is zelfs goedkoper omdat je bespaart op de kosten. En het is werken volgens een coöperatief model: wat heb jij nodig en wat kan ik je geven? Daarom zeg ik ook wel eens: forward to basic. Vooruit naar vroeger. Duurzaamheid als tegenwicht van de globalisering.”

Bron: Haarlemmermeer into Business | tekst Sandra Zuiderduin


terug naar overzicht