02 februari 2010
KLM, de Meerlanden en Joost Valk Architectuur genomineerd voor SHARE award
De Meerlanden, Joost Valk Architectuur en KLM zijn de drie genomineerden voor de SHARE 2010 award. Deze award is een uiting van waardering voor een bedrijf uit de regio Haarlemmermeer dat afgelopen jaar uitblonk in duurzaamheid. De jury heeft bij de nominaties expliciet aandacht besteed aan concrete duurzaamheidsacties die binnen de bedrijven zijn uitgevoerd.

Motivatie nominaties

De jury van de SHARE 2010 award, die bestaat uit de founders van SHARE, nomineerden De Meerlanden omdat zij een installatie bouwt voor groen gas, dat onder meer wordt opgevangen uit compost. Insteek is dat de vuilniswagens van de Meerlanden straks op eigen afval rijden. Joost Valk Architectuur is genomineerd omdat het bureau het roer heeft omgegooid, een nieuw duurzaam architectenbureau is begonnen en ook oprichter is van Vital PlaceS. Tenslotte is KLM genomineerd vanwege een aantal innovatieve en duurzame projecten, waaronder het Cradle to Cradle Scrap Program: in samenwerking met een aantal andere partijen verzamelt KLM al het afgekeurde materiaal van vliegtuigen en zet dit om in ruw materiaal voor fabricage van nieuwe motoronderdelen.

Uitreiking award

SHARE 2010 is hét duurzame netwerkevenement in de regio Haarlemmermeer dat op 15 februari plaatsvindt in de Meerse op lokatie. Een inspirerende bijeenkomst voor iedereen die wil werken aan een duurzame regio. Tijdens dit evenement ontvangt de winnaar de award uit handen van prof. dr. Wubbo Ockels.


terug naar overzicht