13 maart 2014
Haarlemmermeer wint Duurzaam Bouwen Award
Op 3 februari hebben Haarlemmermeer en duurzame partners de nationale Duurzaam Bouwen Award samenwerking op Lokaal Niveau voor de duurzame ontwikkeling van Park 20/20 gekregen uit handen van de secretaris-generaal van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, Siebe Riedstra. De Klimaatambassadeur van het ministerie van I&M en wethouder Wonen Haarlemmermeer, Jeroen Nobel, nam de prijs mede namens zijn collega wethouder Duurzaamheid, John Nederstigt, in ontvangst.  Zoals de jury het verwoordde: ‘Het was een nek-aan-nek race in deze categorie, waaruit de gemeente Haarlemmermeer en duurzame partners is gekozen tot winnaar. Doorslaggevende factoren hiervoor zijn de aantoonbare resultaten die zijn geboekt op het gebied van duurzaam bouwen en de financiële zelfstandigheid op dit gebied.’

Wethouder Duurzaamheid Nederstigt: “Deze prijs is een enorme opsteker voor vier jaar hard werken met al deze en vele andere partners aan het verduurzamen van onze economie. Het bewijst dat onze strategie om het met elkaar lokaal te doen een succesvolle is. En hopelijk is onze aanpak een inspiratiebron voor anderen hoe de markt en overheid succesvol samen kunnen werken.”
 
Wethouder Wonen en tevens ambassadeur duurzaam gebouwde omgeving namens het ministerie van I&M, Jeroen Nobel: “Dat mijn eigen gemeente dan ook nog wint is een erkenning van de inzet en wil van de vele partijen in onze samenleving die al jaren gezamenlijk keihard werken aan het verduurzamen van onze leef- en werkomgeving. Het geeft een goed gevoel om namens al deze partijen, overheid en bedrijfsleven, deze eerste Duurzaam Bouwen Award in de wacht te slepen”
 
Over Duurzaam Bouwen Award
Het nieuwe initiatief de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards beloont koplopers in de bouw, die laten zien dat goede samenwerking de sleutel is tot succesvolle projecten. Gemeenten, regio’s, corporaties en bouwpartijen hebben zich aangemeld voor deze awards. Doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is de verkiezing van de beste samenwerking op het gebied van duurzaam bouwen in Nederland vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury uit verschillende sectoren in de bouw, geleid door voorzitter Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Building & Development aan de Business Universiteit Nyenrode en aan de TU Delft. Mevrouw van Hal is tevens expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Verder hebben een aantal bekende namen uit de sector zich verbonden aan de awards, als ambassadeurs; Jacqueline Cramer, hoogleraar Duurzaam Innoveren Universiteit Utrecht, Berend de Vries, wethouder Tilburg en Jeroen Nobel, Klimaatambassadeur I&M.

Bekijk hier de filmpjes van de avond.

Samenwerkende partners
Delta Development Group, Schiphol, Ymere, Rabobank Regio Schiphol, Schiphol Airport Development Company, Arizona State University, Global Sustainability Solutions Center Haarlemmermeer, Dura Vermeer, Meermaker, Urgenda, Natuur- en Milieu Centrum Haarlemmermeer.terug naar overzicht