19 mei 2015
Europa's grootste laadstation elektrische auto’s geopend in Haarlemmermeer
De gemeente Haarlemmermeer is weer een duurzame onderneming rijker. Wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling John Nederstigt opende 11 mei officieel het grootste laadstation voor elektrische auto’s in Europa. Dit laadstation is van vervoerder BIOS-groep die er haar Tesla-vloot oplaadt en is gelegen in Schiphol-Rijk, dat behoort tot de gemeente Haarlemmermeer. Zowel Haarlemmermeer als de BIOS-groep zijn trots op deze mijlpaal. Voor de BIOS-groep markeert het laadstation een revolutionaire nieuwe aanpak in het organiseren van personenvervoer. Voor de gemeente is het laadstation een belangrijke stap omdat dit naadloos aansluit op haar ambitie zich de komende jaren te ontwikkelen tot meest  duurzame vestigingslocatie voor bedrijven, organisaties en burgers. Dit betekent niet alleen praten over duurzaamheid, maar gewoon durven doen. Dat laatste zit het van oorsprong Rotterdamse maar inmiddels internationale BIOS-groep in de genen.

BIOS-groep bezit de concessie van de luchthaven Schiphol voor het vervoer van haar reizigers. Hiervoor zet zij 71 volledig elektrisch aangedreven voertuigen in van het type Tesla Model S. In een voor de gelegenheid geheel verbouwd nieuw bedrijfspand aan de Capronilaan 6 te Schiphol-Rijk kunnen al deze voertuigen worden opgeladen met groene stroom via een uitgekiend systeem (Power Grid Management). De benodigde elektriciteit is voor de volle 100% verkregen uit windenergie.

Haarlemmermeer circulair
Terwijl de afvalberg groeit, worden traditionele grondstoffen en energiebronnen steeds schaarser. De huidige manier van produceren en  consumeren is onhoudbaar. Daarom zet Haarlemmermeer in op de transitie van de lineaire naar de circulaire economie. Gedreven ondernemers, innovatieve kennisinstituten en een ambitieuze overheid maken Haarlemmermeer bij uitstek geschikt als circulaire proeftuin, waar kennis en ervaring opgedaan kan worden met de nieuwe circulaire economie, met sluitende ketens van water, energie en grondstoffen.

 


terug naar overzicht