27 januari 2015
Haarlemmermeer wint Energy Ambitie Award met Meermaker en Tegenstroom
Donderdag 22 januari overhandigde deputeerde Jaap Bond de Energy Ambitie Award aan Andrea van de Graaf, directeur van Meermaker en Tegenstroom. Gemeente Haarlemmermeer heeft deze Award gewonnen vanwege de inspanningen, behaalde resultaten en nog te verwachten resultaten van het participatiefonds Meermaker en lokaal energiebedrijf Tegenstroom, waarbij huurders van Ymere zonnepanelen op hun dak krijgen en zo besparen op hun energienota.

Andrea van de Graaf is trots op de prestigieuze Award: „het is een bevestiging dat we goede keuzes hebben gemaakt op weg naar een meer duurzame energievoorziening en bovenal een compliment aan de gemeente. Een schone en onafhankelijke energievoorziening is een belangrijk speerpunt van het huidige College én van de Raad. Met de oprichting van deze bedrijven toont de gemeente visie, daadkracht en lef. En dat wordt nu erkend en beloond door de provincie."

De Ambitie Award is onderdeel van de Energy Award die de provincie jaarlijks uitreikt. De andere genomineerden waren de Gemeente Heerhugowaard voor het verbreden van haar duurzame beleid naar het sociale en economische domein, de Gemeente Haarlem voor een studie naar de haalbaarheid van geothermie in Schalkwijk, waarbij warmte uit de aarde 6.000 woningen zou kunnen verwarmen en de Regio Ijmond, voor een studie naar een warmtenet zodat restwarmte van Tata Steel duizenden woningen in  de regio kan verwarmen.

 


terug naar overzicht