09 juli 2012
Duurzame gewassen op bedrijventerrein Schiphol Logistics Park in bloei
In totaal gaat het om een gebied van 25 hectare in het westelijk gedeelte van het nieuwe logistieke bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. Na wijziging van het bestemmingsplan, dat in 2013 in procedure gaat, stopt het experiment weer. In het oostelijk gedeelte van het terrein, waarvoor veel interesse is bij potentiële vestigers, wordt momenteel het eerste distributiecentrum gebouwd. Belangrijk uitgangspunt van het experiment is of het mogelijk is niet-vogelaantrekkende gewassen te verbouwen op tijdelijk braakliggende gronden. Waarbij ook nog eens afzet aan lokale partijen tot de mogelijkheden behoort. Passend in de duurzame trend van restaurants, cateraars en particulieren om steeds vaker producten uit de eigen regio te kopen en te verwerken.

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk op een duurzame wijze uitgevoerd. In de praktijk betekent dit zo min mogelijk gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en bemesting met ruige mest in plaats van kunstmest.

Door wie?
Het experiment is door SADC, één van de ontwikkelaars achter SLP, opgezet in samenwerking met Boer Bos (multifunctioneel boerenbedrijf, gelegen naast het terrein) en agrarisch loon- en verhuurbedrijf RVR Hoofddorp B.V. Laatstgenoemde bedrijven verzorgen ook de monitoring en de uitvoering van het experiment.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Bos via info@boerbos.nl en kijkt u op http://www.amsterdamconnectingtrade.nl/slp


terug naar overzicht